Ārsts nosauc iemeslu, kāpēc virsjakas novilkšana, ziemā braucot ar auto, ir dzīvībai bīstams paradums

"Ar apbrīnu skatos uz cilvēkiem, kas ziemas laikā pirms kāpj mašīnā, novelk virsdrēbes, paliek pat kreklā vai kleitā!" Latvijas radio 1 raidījumā "Kā labāk dzīvot" pauda Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Viņš akcentēja: šis ir dzīvībai bīstams paradums, pat ja ir labs auto un auto apsilde.
Ja notiek avārija un palīdzība parādās pēc ilgāka laika, kaut vai pusstundas, stundas, ar to pietiek, lai cilvēks ne tikai gūtu apsaldējumus, pat aizietu bojā, par bīstamību norāda ārsts.

FOTO: Shutterstock.com

"Ja notiek avārija un palīdzība parādās pēc ilgāka laika, kaut vai pusstundas, stundas, ar to pietiek, lai cilvēks ne tikai gūtu apsaldējumus, pat aizietu bojā," par bīstamību norāda ārsts.

"Kādreiz ar apbrīnu skatos uz cilvēkiem, kas ziemas laikā pirms kāpj mašīnā novelk virsdrēbes, paliek pat kreklā vai kleitā. Laba mašīna ar labu apsildīšanu – viss it kā kārtībā. Bet jāatceras, ka jūs vienmēr varat ciest negadījumā! Ja auto ar visu labo apsildi ielido grāvī, aizmīca durvis ciet, nevar neviens dabūt no šīs mašīnas ārā, vai varbūt nepamana jūs. Un 

ja jūs esat mīnus grādos, piemēram, t-kreklā, tad tas ir minūšu jautājums, lai cilvēks nosaltu pat līdz nāvei," 

norādīja Uģis Zariņš. “Ja palīdzība parādās pēc ilgāka laika, kaut vai pusstundas, stundas, ar to pietiek, lai cilvēks ne tikai gūtu apsaldējumus, pat aizietu bojā.”

 

Reklāma
Reklāma

Ārsts Uģis Zariņš iesaka: ziemā transportlīdzeklī braukt tādā apģērbā, it kā ietu ar kājām. “Neizģērbties, lai paliktu dzīvs. Varbūt tā trauma, ko var gūt satiksmes negadījumā, nav tik smaga, bet ir ierobežota iespēja izkļūt no transporta līdzekļa. Tad var nosalt.”

Saistītie raksti