Retos gadījumos tā var būt pat zemādas melanoma! Piecas pazīmes uz taviem nagiem, kas var liecināt par veselības problēmām

Nagu izskats patiesībā var daudz atklāt par tavu veselības stāvokli. Ārsts Karans Radžs TikTok videoklipā dalījies ar piecām pazīmēm uz taviem nagiem, kas var liecināt par veselības problēmām.
Uzrunājot vairāk nekā piecus miljonus sekotāju, ārsts atklājis galvenās slimību pazīmes, ko neignorēt.

FOTO: Shutterstock.com

Uzrunājot vairāk nekā piecus miljonus sekotāju, ārsts atklājis galvenās slimību pazīmes, ko neignorēt.

  1. Par nelielu, baltu punktiņu uz naga parasti nav jāsatraucās. "Ziedoši nagi" var liecināt par cinka trūkumu organismā. Cinku var uzņemt, ēdienkartē iekļaujot vairāk zivju un pākšaugu.
  2. Vertikālas rievas uz nagiem – dzelzs trūkuma pazīme. Uzturā ieteicams lietot ar dzelzi bagātus dārzeņus un produktus, piemēram, spinātus, sarkanās bietes, aknas, saulespuķu sēkliņas, granātābolus, kviešu asnus.
  3. Sausi, lūstoši nagi ir olbaltumvielu, kalcija, D vitamīna un ūdens trūkuma organismā sekas. Lai uzņemtu nepieciešamās vielas, uzturā jālieto vistas gaļa, zivis, aknas, piena produkti, kā arī noteikti regulāri jāuzņem pietiekams ūdens daudzums.
  4. Ja nagi kļūst zilgani, iespējams organisms neuzņem pietiekami daudz skābekļa, kas raksturīgi plaušu vai sirds slimību gadījumos. Savukārt, pārāk blāvi nagi mēdz rasties pēc drastiskām diētām, kad nav uzņemtas organismam nepieciešamās uzturvielas. Kad nagi kļuvuši dzeltenīgi, jāaizdomājas par iespējamu sēnīšu infekcijas izpausmi, bet nagu šķelšanās un plaisāšana nereti norāda uz vairogdziedzera saslimšanām.
  5. Ja uz naga pamanāt tumšu svītru, kas tur ir jau ilgu laiku un jūs neesat guvis nekādus savainojumus, un tā kļūst arvien lielāka vai iegūst arvien spilgtāku nokrāsu, jums vajadzētu to pārbaudīt, brīdina ārsts.

 

“Retos gadījumos tā var būt zemādas melanoma, ādas vēža veids.”

 

Reklāma
Reklāma

Par melanomu var signalizēt arī:

  • Naga krāsas izmaiņas,
  • Zilums zem naga, kas nepāriet,
  • Naga atdalīšanās no pamatnes.

Saistītie raksti