Parunāsim par intīmo higiēnu

Intīmā higiēna ir būtiska, lai tiktu uzturēts veselīgs Tavu intīmo zonu mikrofloras balanss. Nepareiza vai neesoša intīmā higiēna var izraisīt dažādas problēmas, ieskaitot bakteriālo vaginozi, sēnīšu un urīnceļu infekcijas. Sievietēm reproduktīvā vecumā (pēc pirmo menstruāciju sākšanās) veselīgs intīmo zonu pH ir no 3.8-5.0. Dažādi veikti pētījumi* norāda, ka sievietēm, kas izmanto intīmās higiēnas ziepes ar pH ap 5,5 vai zemāku, bija mazāka iespēja saskarties ar bakteriālo vaginozi nekā sievietēm, kas izmantoja parastās ziepes (kas parasti ir sārmainas, ar pH virs 7).
Intīmā higiēna ir būtiska, lai tiktu uzturēts veselīgs Tavu intīmo zonu mikrofloras balanss.

FOTO: Publicitātes foto

Intīmā higiēna ir būtiska, lai tiktu uzturēts veselīgs Tavu intīmo zonu mikrofloras balanss.

Pašmāju ražotāji SILMACHY cosmetics radījuši inovatīvu intīmās higiēnas līdzekli, kas tapis sadarbībā ar menstruāciju apakšveļas zīmolu THATDAY. 

Intīmās higiēnas ziepes ir sertificētas farmaceites radītas. Sastāvā izmantotas maigi putojošas augu izcelsmes aktīvās vielas, kas sniedz rūpīgu un delikātu intīmo zonu tīrību. Ziepju sastāvā izmantoti unikāli Laktobaktēriju fermenti, kas dabiskā veidā palīdz noregulēt maksts pH, kā arī mazina iekaisumu riskus. Arī pievienotā pienskābe palīdz uzturēt dabisku mikrofloras balansu intīmajās zonās. Zinātniskos pētījumos** ir pierādīts, ka pienskābei piemīt arī antibakteriāls efekts. To saturoši produkti, kā intīmās higiēnas ziepes, palīdz mazināt iekaisuma riskus.  

Intīmās higiēnas ziepes satur arī īpašus, Latvijā iegūtus, Kumelīšu un Raspodiņa augu ekstraktus. Tiem piemīt viegls pretiekaisuma efekts, kā arī, Kumelīšu ekstraktam piemīt nomierinoša iedarbība, kas var palīdzēt kairinājuma gadījumā.
Pievienotie Šī un Kokosriekstu sviesti mīkstina un mitrina, tādējādi novēršot sausuma sajūtu.

 

SILMACHY x THATDAY intīmās higiēnas ziepēm nav pievienotas nekādas smaržvielas vai krāsvielas, kas varētu radīt papildu kairinājumu. Tās ir piemērotas visām sievietēm reproduktīvā vecumā. Var lietot arī vegāni.
Intīmās higiēnas ziepes ir 100% brīvas no plastmasas kā to sastāvā, tā iepakojumā – kartona iepakojums ir viegli pārstrādājams un nerada papildu atkritumus pēc produkta izlietošanas.

 

Rūpējies par sevi un savu veselību, rūpējoties arī par vidi, kurā dzīvojam. Lai mūsu bērni var augt sakoptā un skaistā vidē.


Lai arī ziepju formāts var šķist neierastāks par šķidrajiem intīmās higiēnas līdzekļiem, tas ir ļoti ērts un ekonomisks. Tā kā ziepju sastāvā teju nav ūdens (pudelētajos līdzekļos līdz pat 85% sastāva var būt ūdens), bet tikai aktīvās vielas, intīmās higiēnas ziepju gabaliņš kalpos vismaz 2x ilgāk kā šķidrie intīmās higiēnas līdzekļi. 

 

 

Kā lieto intīmās higiēnas ziepes?

Samitrini savu intīmo zonu, saputo ziepes rokās, izveidojot mīkstas un bagātīgas putas. Izklāj putas uz intīmajām zonām. Pēc tam noskalo tās ar ūdeni un atstāj ziepju gabaliņu nožūt. Iesakām intīmās higiēnas ziepes glabāt atvērtā ziepju trauciņā ar caurumiņiem, kas novada lieko ūdeni. Vēl glabāšanai lieliski noder lufas sūklis. Pēc lietošanas produktu novieto uz sūkļa un ļauj tam nožūt starp lietošanas reizēm. Kad lufas sūklis nolietojas, to var likt mājas kompostā pie pārējiem bioloģiskajiem atkritumiem. 

Reklāma
Reklāma

 

No kāda vecuma var sākt lietot intīmās higiēnas ziepes?

Intīmās higiēnas ziepes ir ar īpaši pielāgotu pH sievietēm reproduktīvajā vecumā, tādēļ tās var lietot no pirmo menstruāciju sākšanās. Jāpiebilst, ka grūtniecības laikā gan sievietēm maksts pH var mazliet pamainīties uz sārmaināku, kā arī kopumā sievietes ķermenis paliek jutīgāks pret dažādām izejvielām. Tādēļ šajā gadījumā iesakām pirms produkta lietošanas konsultēties ar savu speciālistu - ginekologu. 

SILMACHY cosmetics ir sertificētas farmaceites vadīts ģimenes uzņēmums no Baldones, kas ražo dabīgu kosmētiku sejas, ķermeņa un matu kopšanai videi draudzīgos, viegli pārstrādājamos vai mājās kompostējamos iepakojumos. Visa kosmētikas radīšana ir roku darbs un kosmētikas radīšanas procesam var sekot līdz SILMACHY sociālo tīklu kontos Instagram un TikTok.  Uzņēmumam ir ļoti svarīga ilgtspēja un vides saaudzēšana, tādēļ tiek piedāvāta iespēja iegādāties kosmētiku arī pavisam bez iepakojuma.

Veikala klāstā vari atrast maigi putojošas šampūnziepes jeb cietos šampūnus, ķermeņa un roku ziepes, dabīgu dezodorantu bez alumīnija un pat inovatīvus, videi draudzīgus analogus sejas krēmiem – sejas mitrinātājus, no kuriem mitrinātājs ar Aveņu sēklu eļļu un SPF 30 ir nominēts arī European Natural Beauty awards 2023.

 

Līdz 31.10.23. Intīmās higiēnas ziepēm pieejama -15% atlaide, kā arī atlaide turpinās līdz pat 8.11. tikai portāla apmeklētājiem ar īpašo atlaižu kodu mammamuntetiem!

 

*"Role of female intimate hygiene in vulvovaginal health: Global hygiene practices and product usage”, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7789027/
"Vaginal pH balance: Normal levels and natural remedies", https://www.medicalnewstoday.com/articles/322537
** Effects of an over-the-counter lactic-acid containing intra-vaginal douching product on the vaginal microbiota, https://bmcmicrobiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12866-019-1545-0

                             

Saistītie raksti