Bērns klepo un klepo – kā pierunāt veikt inhalācijas? Bezvadu inhalatoru testē ģimenes

Šoziem slimošana daudzās mazu bērnu ģimenēs diemžēl ir ierasta lieta. Nereti klepu, bronhītu un citu elpceļu saslimšanai tik nozīmētas inhalācijas. Kā izvēlēties inhalatoru tā, lai tas būtu lietošanā ērts, bērnam patīkams un efektīvs?
Nu beigušies ķīviņi ar to, ka jāelpo inhalācijas!

FOTO: Publicitātes foto

Nu beigušies ķīviņi ar to, ka jāelpo inhalācijas!

Trīs ģimenes testēja portatīvo Mesh nebulaizeru NANO AIR PRO. Atsauksmēs par inhalatoru dalās mamma ar diviem bērniem, mamma ar četrgadīgu bērnu un trīsgadīgas meitiņas tētis.

 

Par nebulaizeru:

  • Bezvadu, klusa, USB uzlādējama elpceļu zāļu piegādes ierīce, tāpēc ērti lietojama jebkurā laikā
  • Piemērota lietošanai visu vecumu cilvēkiem.
  • Nebulaizers izsmidzina šķidrumu caur sīkiem caurumiem membrānas diskā, izlaižot medikamentus pa aptuveni 1000 precīzas formas mikroskopiskiem caurumiem.
  • Ieelpojot zāles nonāk un uzsūcas pacienta mutē, rīklē, trahejā, bronhos, alveolās u.c., tajās vietās, kur tās visvairāk nepieciešamas un būs efektīvas.
  • Piemērots astmas, hroniska bronhīta un citu elpceļu slimību, kas skar augšējos un apakšējos elpceļus, piemēram, saaukstēšanās, ārstēšanai.

 

 

Tik ērti to paņemt līdzi!

Kā atzīst divu (trīs un septiņus gadus vecu), bērnu mamma, inhalācijas ģimenē ikdiena. Pie saaukstēšanās ģimenes bērni inhalācijās lieto NaCl šķīdumu un pēc nepieciešamības un ārsta norādījumiem – pie citām saslimšanām arī zāles. “Mums mājās jau ir stacionārais inhalators, bet bieži biju iedomājusies, cik gan viegli būtu, ja to varētu ērti paņemt līdz, kaut braucot pie omēm. Tad nu bija šī iespēja izmēģināt Evolu portatīvo Mesh nebulaizeri NANO AIR PRO. Lai gan nojautu, ka tas ir mazs un kluss, bet šādu rezultātu nebiju gaidījusi. Tas ir tiešām ļoti mazs un viegls, ka pat mazais dēls to var noturēt savā mazajā plaukstiņā. Lietot var atrodoties gan mājās, gan mašīnā, gan ciemos utt., jo ir pirms tam uzlādējams (līdzi gan nāk tikai USB vads). Tomēr es gribētu atgādināt, ka inhalācija jāveic, sēžot taisni, lai inhalācijas tiešām sasniegtu plaušas, nevajag iegulties dīvānā un gaidīt rezultātus,” stāsta mamma.

 

Tik mazs kā karotīte!

 

Beidzot bērns nav jāpierunā veikt inhalācijas

Četrus gadus veca bērna mamma kā lielu ieguvumu no šīs ierīces redz faktu, ka nu bērns ar prieku un bez pierunāšanas ir gatavs inhalācijām. Viņa stāsta: “Ja parasti bērns bija pierunājams uz inhalāciju veikšanu, tad ar šo aparātu pats izrādīja interesi un vēlējās to ātrāk izmantot. Man patika, ka tas ir uzlādējams un, veicot inhalācijas, tas nav jāpieslēdz pie strāvas. 

Jau pēc pirmās tā lietošanas reizes sapratām, ka noteikti nevēlamies atgriezties pie iepriekšējo inhalatoru izmantošanas.

Reklāma
Reklāma

Esam sajūsmā un noteikti iesakām to arī citiem.”

 

Arī trīs gadus vecā bērna tētis to, ka bērns nav jāpierunā uz inhalācijām norāda kā ļoti lielu ieguvumu: “Ar šo ierīci izpaliek lielā pierunāšana, ka jāuzliek “maska” (tā saucam inhalatoru). Sākumā meita to uztvēra kā kaut ko interesantu un pati vēlējās pamēģināt.”

 

Kluss – patiešām kluss

Visas trīs ģimenes uzsver inhalatora klusumu – tas ir tik, tik, tik kluss! Lūk, ko saka vecāki: 

  • “Salīdzinoši ar citiem inhalatoriem, kas lietoti līdz šim, šis mazais aparāts šķiet pārsteidzoši un neticami kluss,” saka četrgadīgā bērniņa mamma.
  • “Strādā tikpat kā bez skaņas, kas pēc skaļā stacionārā kompresora lietošanas, likās vislielākais bonuss,” atzīst trīs gadus vecā bērna tētis.
  • “Skaņa varētu teikt, ka pilnīgi nekāda, lai gan uz stacionārā arī ir rakstīts, ka kluss, bet to dzird, manuprāt, pat kaimiņi, tad šeit “kluss" tiešām nozīmē kluss,” norāda mamma diviem.

 

Mazliet par tehnisko pusi

Trīsgadnieces tētis bija izpētījis arī inhalatora tehnisko pusi un iepakojumu un norāda, ka prece ir skaisti un kvalitatīvi iepakota. Lai arī ir norādīts, ka lādēšanas jauda ir tikai 1A, vads ir ļoti biezs un kvalitatīvs. “Apskatīju arī divus, man interesējošos tehniskos rādītājus – ražību un daļiņas izmēru. Ražības ziņā šī ierīce pārspēj manu stacionāro inhalatoru (0.15 ml/min ~ 0.90 ml/min un 0.40 ml/min), bet daļiņu izmēra ziņā gan atpaliek (MMAD < 5 μm un 2.83 µm (MMAD).”

 

Kas vēl vecākiem patika šajā ierīcē

Visas ģimenes atzina, ka turpinās lietot ierīci, lai veiktu bērniem inhalācijas – tas ir ērti un parocīgi. Kā trūkumu meitiņas tētis minēja to, ka maskas ir nedaudz cietas. Divu bērnu mamma norādīja, ka bezvadu inhalators kalpo kā lielisks papildinājums ģimenes aptieciņā, jo, ja abiem bērniem ir izrakstītas inhalācijas, tad, protams, ērti, ka tās var veikt vienlaikus. 

 

Saistītie raksti