Kritēriji, pēc kuriem izvēlēties zobu birsti

Lielākā daļa cilvēku noteikti zina, ka mutes dobuma veselība lielākoties ir atkarīga no pareizas un regulāras mutes dobuma higiēnas, kas sevī ietver gan zobu tīrīšanu, gan diegošanu, kā arī regulāru apmeklējumu pie zobārsta. Zobus nepieciešams tīrīt vismaz divas reizes dienā. Ikvienam cilvēkam vajadzētu atcerēties, ka kārtīgai zobu tīrīšanai jāatvēl vismaz 3 minūtes.
Kritēriji, pēc kuriem izvēlēties zobu birsti

FOTO: Publicitātes foto

Ja šie pamatnosacījumi tiek rūpīgi ievēroti, tad pastāv liela iespējamība, ka varēsiet izvairīties no nopietnām mutes dobuma saslimšanām. Tomēr, lai kārtīgi spētu iztīrīt zobus, nepieciešams padomāt arī par zobu birsti. Ne visi cilvēki zina, ka zobu birstei patiesībā ir diezgan liela nozīme un ne visi cilvēki spēj izvēlēties piemērotu zobu birsti. Raksta turpinājumā atradīsiet nelielu ceļvedi, kas palīdzēs izvēlēties piemērotu zobu birsti, lai zobu tīrīšana būtu pēc iespējas efektīvāka un patīkamāka.    

 

Zobu birstes sari

Mūsdienās ir pieejamas zobu birstes, kurām ir četras saru cietības pakāpes. Ir pieejamas zobu birstes ar īpaši mīkstiem sariem, mīkstiem sariem, vidējiem sariem un cietiem sariem. Ja Jums ir ļoti jutīgi zobi, ieteicams iegādāties zobu birsti ar īpaši mīkstiem sariem. Pārējos gadījumos ikdienas zobu tīrīšanai derēs mīkstu sariņu zobu birste.

 

Zobu birsti ar vidēji cietiem sariem var izvēlēties gadījumos, kad uz zobiem sāk veidoties pigments. Tomēr jāņem vērā, ka ar šādu zobu birsti zobus var tīrīt tikai īslaicīgi. Tāpat ir ar zobu birsti, kurai ir cieti sari – šādu zobu birsti var lietot vienu reizi ilgākā laika periodā, lai noņemtu īpaši izteiktu pigmentāciju.

 

Bieži vien tiek uzskatīts, ka zobu birstes ar cietākiem sariem labāk iztīra zobus, tomēr tā nav taisnība. Cieti sari nav tik elastīgi, tāpēc tie nepiekļūst grūti aizsniedzamām zobu vietām, kā arī var saskrāpēt smaganas, kā rezultātā var rasties dažādas problēmas.

 

Zobu birstes galviņas lielums

Zobu birstes galviņas lielums jāizvēlas atbilstošs mutes dobuma izmēram. Vislabākajā variantā zobu birstei ir jābūt tādai, lai tā vienlaicīgi spētu notīrīt divus līdz trīs zobus. Ja zobu birstes galviņa būs lielāka, tad tā var nespēt piekļūt visām vajadzīgajām vietām. Savukārt, pārāk maza zobu birstes galviņa prasīs ilgāku laiku, kā arī būs jāpieliek vairāk pūļu, lai iztīrītu zobus.    

Reklāma
Reklāma

 

Zobu birste ar dabīgiem vai sintētiskiem sariem

Šobrīd veikalos iespējams iegādāties dažādu saru zobu birstes. Tieši zobu birstes ar dabīgajiem sariem ir izpelnījušās pircēju lielāko uzmanību, tomēr tā ne vienmēr ir vislabākā izvēle. Bieži vien dabīgie sari var satraumēt smaganas, un tajos vieglāk spēj vairoties dažādas baktērijas. Vislabākā izvēle būs neilona saru zobu birste.

 

Parastā vai elektriskā zobu birste

Dažādi pētījumi pierāda to, ka tieši elektriskās zobu birstes spēj efektīvāk notīrīt zobus. Tāpat zobu tīrīšana ar elektrisko zobu birsti būs daudz patīkamāka un ērtāka. Šobrīd var iegādāties dažādas elektriskās zobu birstes. Piemēram, Philips Sonicare zobu birste būs ļoti laba izvēle. Protams, arī parastās zobu birstes savu darbu veic labi, galvenais izvēlēties savām vajadzībām piemērotu zobu birsti.  

 

Derīguma termiņš

Iespējams, daudzi cilvēki nemaz nezina, bet arī zobu birstēm ir derīguma termiņš. Zobu birstes neiesaka lietot ilgāk par 3 mēnešiem, jo tās nodilst un uz tām arvien vairāk sāk vairoties nelabvēlīgās baktērijas.

 

Dažāda veida zobu birstes atšķirīgām vajadzībām atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Izvēlieties sev piemērotākos zobu kopšanas produktus un izbaudiet pārliecību, ko sniedz veselīgs un skaists smaids.