Omega-3 palīdz uzlabot bērnu mācīšanās rezultātus

Oksfordas (Lielbritānija) universitātes pētnieki ir atklājuši: lai palīdzētu savam bērnam, ir svarīgi rūpēties par viņa uzturu, nodrošināt, lai asinīs būtu pietiekams daudzums omega-3 taukskābju, kas ietekmē bērna kognitīvās spējas. Pētījums atklājis pārsteidzošus rezultātus - bērni ar augstāku omega-3 taukskābju līmeni, it īpaši DHS neaizstājamo taukskābju līmeni, uzrādīja labākas lasīšanas un darba iemaņas.

 Mūsdienās ļoti izplatītā problēma - bērna nespēja koncentrēties, veikt dažādus darbiņus, ieklausīties un paklausīt - izrādās var būt saistīta ar nepietiekamu omega-3 taukskābju uzņemšanu. Foto:www.moonparlour.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūsdienās ļoti izplatītā problēma - bērna nespēja koncentrēties, veikt dažādus darbiņus, ieklausīties un paklausīt - izrādās var būt saistīta ar nepietiekamu omega-3 taukskābju uzņemšanu. Foto:www.moonparlour.lv

 

Katru septembri skolas vecuma bērnu vecākiem nodreb sirdis - kā bērnam ar mācībām veiksies šogad?

Omega-3 taukskābes ir svarīgas bērna attīstībai - to apliecina pētījumu rezultāti. Šā gada jūnijā Oksfordas universitātes zinātnieku veiktajā pētījumā tika iesaistīti 493 britu skolēni. Pētot bērnus vecumā no 7-9 gadiem, tika noteikts, vai omega-3 taukskābju līmenis asinīs ietekmē bērnu lasīšanas prasmes un kognitīvās spējas.

 

Pētījumā piedalījās Apvienotās Karalistes skolu skolēni, kuriem ir nopietnas lasīšanas problēmas. Pārbaudot bērnu asins paraugus, tika konstatēts, ka bērni ar augstāku omega-3 taukskābju līmeni, it īpaši DHS neaizstājamo taukskābju līmeni, uzrādīja labākas lasīšanas un darba iemaņas, un viņiem arī bija mazāk ar uzvedību saistītu problēmu nekā bērniem, kuru asinīs omega-3 līmenis bija zemāks.

 

bērna IQ un kognitīvo attīstību ietekmē arī tas, cik daudz omega-3 taukskābju māte ir uzņēmusi grūtniecības periodā...

 

9 no 10 bērniem, kas piedalījās pētījumā, neēda zivis divas reizes nedēļā, kā to iesaka Lielbritānijas veselības aprūpes speciālisti. Lai gan pētījumā netika ņemts vērā, cik daudz omega-3 taukskābes bērns patērējis iepriekš, kāda ir viņa ģenētika vai dzīvesveids, tomēr rezultāti skaidri parādīja, ka bērniem, kas mācās, ir ļoti svarīgs optimāls omega-3 taukskābju daudzums. Īpaši svarīgas ir DHS omega-3 taukskābes. Ja bērns ēd zivs trīs reizes nedēļā vai dzer trīs reizes nedēļā 5 ml mencu aknu eļļas, visdrīzāk viņa asinīs būs sasniegta nepieciešamā omega-3 taukskābju koncentrācija.

 

Oksfordas zinātnieku veiktais pētījums apstiprina iepriekšējo pētījumu slēdzienus, kuros pausts atzinums, ka bērna IQ un kognitīvo attīstību ietekmē arī tas, cik daudz mencu aknu eļļas māte ir uzņēmusi grūtniecības periodā. Šajos pētījumos tika izvērtētas 4 un 7 gadus vecu bērnu kognitīvās spējas. Rezultāti parādīja, ka mencu aknu eļļā esošajām omega-3 taukskābēm var būt pozitīva ietekme uz bērna garīgo attīstību.

 

5 ml Moller `s zivju eļļa katru dienu nodrošina, ka jūsu bērns saņem pietiekami daudz vērtīgo EPS un DHS omega-3 taukskābju, kā arī A un D vitamīnus.

 

Visai ģimenei

Omega - 3 taukskābes ir nepieciešamas katram cilvēkam - gan jaunam, gan vecam, gan sievietei, gan vīrietim. Īpaši tās vajadzīgas bērnam, kurš aug un attīstās, jo omega – 3 taukskābes ir katrā organisma šūnā, tās ir iesaistītas visās orgānu sistēmās. Pētījumi liecina, ka sevišķi liela nozīme tām ir acs tīklenes, sirds, smadzeņu un nervu šūnu pilnvērtīgai uzbūvei un attīstībai.

 

...bērniem ar uzmanības deficītu ir samazināts omega - 3 taukskābju līmenis asinīs un papildus to uzņemšana samazina neuzmanību...

Reklāma
Reklāma

 

Omega - 3 taukskābes nosaka spēju domāt, komunicēt, kā arī paaugstina inteliģences koeficientu. Mūsdienās ļoti izplatītā problēma - bērna nespēja koncentrēties, veikt dažādus darbiņus, ieklausīties un paklausīt - izrādās var būt saistīta ar nepietiekamu omega-3 taukskābju uzņemšanu.

 

Pasaulē veiktie pētījumi apstiprina, ka bērniem ar uzmanības deficītu ir samazināts omega-3 taukskābju līmenis asinīs un papildus to uzņemšana samazina neuzmanību, hiperaktivitāti, nemierīgumu un pārāk impulsīvu uzvedību. Jo ilgāk bērni saņem šīs nepiesātinātās taukskābes, jo lielāks ir uzlabojums. Zivju eļļas lietošana var palīdzēt bērniem mācīties!

 

Rūpes par mūsu mazākajiem visu gadu

Neaizvietojamās taukskābes ir jāuzņem regulāri visu gadu, jo tās nepieciešamas visu laiku. Lai tas izdotos, ļoti svarīgs ir vecāku piemērs, kā arī iespēja izvēlēties bērnam ērtāko zivju eļļas lietošanas veidu. Ražotājs ir izstrādājis speciālas omega-3 kapsulas bērniem: "Möller’s Junior" košļājamās želejas zivtiņas ar augļu garšu - izrādās, ka arī tāda var būt zivju eļļa! Jūsu mazajiem patiešām patiks šī garšīgā, ar vitamīnu D3 un dabīgām omega-3 taukskābēm bagātinātās želejas zivtiņas. Augstas kvalitātes drošs produkts.

 

...cilvēkiem, kas bērnībā lietojuši zivju eļļu, ir labāka atmiņa, labākas izrunas spējas un arī retāk ir uzmanības deficīta sindroms..


Zivis un zivju eļļa satur zivju izcelsmes dabīgas omega-3 nepiesātinātās taukskābes, tās ir svarīgas nervu šūnu, redzes, sirds un smadzeņu pilnvērtīgai darbībai. Pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kas bērnībā lietojuši zivju eļļu, ir labāka atmiņa, labākas izrunas spējas un arī retāk ir uzmanības deficīta sindroms, dažādas hiperaktivitātes izpausmes. "Möller's Junior" sastāvā ir dabīgās omega-3 nepiesātinātās taukskābes un D3 vitamīns. Abas šīs vērtīgās vielas ir nepieciešamas cilvēka organismam, it sevišķi bērnam. D3 vitamīns vajadzīgs kaulu audu pareizai attīstībai, tas piedalās zobu veidošanās procesā, veicina normālu imūnsistēmas darbību. Zivju izcelsmes omega-3 taukskābēm ir pierādīta pozitīva ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmas, smadzeņu un redzes veselību.

 

 

"Möller's Junior" ir augstākās kvalitātes produkts, kura ražošanā izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Tās ieteicamas bērniem, sākot no 3 gadu vecuma un jaunākiem, ja viņi jau prot košļāt. Tā ir visgaršīgākā zivju eļļa!

 

Labs sākums stiprai veselībai!