Šampinjonu biezzupa

 Šī ir viena no biezzupu versijām, kuras esmu atklājusi. Zupu pasniedz ar skābu krējumu un maizi. Iesūtījusi Linda Vanaga.

Veģetāra zupa - lēti un garšīgi!

FOTO: Shutterstock.com

Veģetāra zupa - lēti un garšīgi!

Šī ir viena no biezzupu versijām, kuras esmu atklājusi (otra ir vēl lētāka:)). Sagriežu parupjos gabalos burkānus, lieku vārīties (uz šo daudzumu apmēram 1,5 litros ūdens). Kamēr viss uzvārās, sagriežu kartupeļus, lieku klāt burkāniem, pielieku 2 buljona kubiciņus. Sagriežu sīpolus un ķiplokus, lieku klāt. Kad viss jau tuvu gatavam, pielieku šampinjonus un vēl nedaudz pavāru. Garšvielas var likt pēc savas izvēles, man patīk, ja zupā jūtams pikantums, tādēļ pielieku piparus. Sākumā iemetu arī lauru lapas, kuras vēlāk izmakšķerēju.
Kad visi dārzeņi mīksti, izslēdzu plīti un ļauju zupai padzist pirms blenderēšanas. Tikmēr pagatavoju grauzdiņus - sagriežu maizi (jebkādu, kāda mājās ir) kubiciņos, lieku uz mazas uguns grauzdēties, pielieku klāt sasmalcinātu ķiploku.
Kad zupa padzisusi, to sablenderēju, lieku atkal vārīties un pievienoju kausēto sieru (ņemu Dzintara klasisko) un uzvāru. Gatavs! Pasniedzu ar lociņiem un grauzdiņiem.
Otra versija ir kartupeļi + burkāni + sīpols + ķiploks + puse paprikas + 1 tomāts + Dzintara kausētais siers. Vēl lētāk un arī tikpat garšīgi :)

 

Iesūtījusi Linda Vanaga, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 5.gb
  • Burkāni - 3.gb
  • Sīpols - 1.gb
  • Ķiploks - 2.daiviņas
  • Šampinjoni - 1/2.zilās pac.
  • Kausētais siers - 1.paciņa
  • Maizes grauzdiņi
  • Zaļumi
  • Garšvielas