Jaunā gada pusdienās ceļam galdā soļanku! RECEPTE

Kas gan pēc jestras ballēšanās var būt labāks par sātīgu soļanku!

Aukstā pēcsvētku dienā ceļam galdā soļanku! 
(Foto: Imants Ķīkulis)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aukstā pēcsvētku dienā ceļam galdā soļanku! (Foto: Imants Ķīkulis)

Sastāvdaļas:

  • Cūkgalja – 1/2 kg
  • Cīsiņi – 5 gab.
  • Cūkas nieres – 3 gab.
  • Kartupelji – 5 gab.
  • Burkāni – 3 gab.
  • Sīpoli – 2 gab.
  • Skābēti gurķi – 3 gab.
  • Tomātu mērce – 3 ēdamk.
  • Sāls, smaržīgie pipari – pēc patikas
  • Melnie pipari, lauru lapas
  • Eļla, etiķis

 

Pagatavošana

  1. Liek vārīties cūkgaļu 3 litros ūdens. Noputo, pievieno mazā eļļas daudzumā apceptus sīki sagrieztus sīpolus un uz rupjās rīves rīvētus burkānus, sāli, melnos piparus.
  2. Nieres iemērc 2 litros ūdens, kam pievienotas 5 ēdamkarotes etiķa, patur 1 stundu, ieliek katliņā un vāra mīkstas (citā katliņā, ne tur, kur gaļa).
  3. Nomizotus kartupeļus griež mazos kubiciņos, liek katlā pie gaļas, pēc 15 minūtēm pievieno salmiņos sagrieztus gurķus.
  4. Kad gaļa mīksta, to izņem, griež salmiņos, tāpat griež cīsiņus un izvārītās nieres.
  5. Kad gurķi mīksti, katlā liek gaļu, ciīsiņus, nieres, pievieno tomātu mērci, lauru lapas, smaržīgos piparus. Vāra vēl kādas 5 minūtes.
  6. Pasniedz ar krējumu un rupjmaizi.
Reklāma
Reklāma

 

Šādu soļanku ēdot, iztiek bez otrā ēdiena.

Saistītie raksti