Jaunā gada pusdienās ceļam galdā soļanku! RECEPTE

Kas gan pēc jestras ballēšanās var būt labāks par sātīgu soļanku!

Aukstā pēcsvētku dienā ceļam galdā soļanku! Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aukstā pēcsvētku dienā ceļam galdā soļanku! Foto: Imants Ķīkulis

Liek vārīties cūkgaļu 3 litros ūdens. Noputo, pievieno mazā eļļas daudzumā apceptus sīki sagrieztus sīpolus un uz rupjās rīves rīvētus burkānus, sāli, melnos piparus. Nieres iemērc 2 litros ūdens, kam pievienotas 5 ēdamkarotes etiķa, patur 1 stundu, ieliek katliņā un vāra mīkstas (citā katliņā, ne tur, kur gaļa).

Nomizotus kartupeļus griež mazos kubiciņos, liek katlā pie gaļas, pēc 15 minūtēm pievieno salmiņos sagrieztus gurķus.

Kad gaļa mīksta, to izņem, griež salmiņos, tāpat griež cīsiņus un izvārītās nieres. Kad gurķi mīksti, katlā liek gaļu, ciīsiņus, nieres, pievieno tomātu mērci, lauru lapas, smaržīgos piparus. Vāra vēl kādas 5 minūtes.

Pasniedz ar krējumu un rupjmaizi.

Šādu soļanku ēdot, iztiek bez otrā ēdiena.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cuukgalja - 1/2.kg
  • Ciisinji - 5.gab.
  • Cuukas nieres - 3.gab.
  • Kartupelji - 5.gab.
  • Burkaani - 3.gab.
  • Siipoli - 2.gab.
  • Skaabeeti gurkji - 3.gab.
  • Tomaatu meerce - 3.eedamk.
  • Saals,smarzhiigie pipari,.peec patikas
  • Melnie pipari,lauru lapas
  • Ellja,etikjis