Burgeri ar austersēnēm

Viena no populārākajām sastāvdaļām veģetāriem burgeriem vai kebabiem ir austersēnes. Tās var izmantot, aizstājot plucinātu gaļu.

FOTO: Agnese Gabrāne

Sastāvdaļas:

  • burgeru maizītes
  • siers (vegāniskā versijā - Violife čedaras siers)
  • gurķu un sinepju mērce
  • marinēts gurķis
  • tomāts
  • ledus salāti
  • austersēnes (parasti nopērkamas veselā iepakojumā Rimi)
  • sarkanais sīpols
  • ķiploks
  • etiķis
  • gaļas garšviela
  • sāls, pipari
  • timiāns

Pagatavošana:

  • Austersēnes saplucina smalkākos gabaliņos. 
  • Smalki sagriež vienu nelielu sīpolu un liek cepties pannā kopā ar austersēnēm.
  • Kad tie nedaudz apcepti, pievieno garšvielas un tējkaroti etiķa. 
  • Cepšanas beigās pievieno divas ķiplokdaivas un vēl nedaudz apcep. 
  • Tad no abām pusēm apcep burgermaizītes, uz apceptās puses liek siera šķēli un brītiņu pacep uz pannas.
  • Maizītes noņem no pannas un turpina kārtot burgera pildījumu: sieram pa virsu liek nedaudz gurķu un sinepju mērci, tad tomātu šķēles, ar sīpoliem apceptās austersēnes, marinēta gruķa šķēles, salātlapu.
Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas