Kā uzvārīt gardu latvisko bukstiņputru?

Māca Vecrīgas pusdienotāju vietas "Spināti un Sviests" saimniece Ieva Salmane.
Daļu miežu putraimu vari aizstāt ar grūbām – biezputrai būs lieliska tekstūra.

FOTO: Shutterstock.com

Daļu miežu putraimu vari aizstāt ar grūbām – biezputrai būs lieliska tekstūra.

Daļu miežu putraimu vari aizstāt ar grūbām – biezputrai būs lieliska tekstūra. Putraimus vari arī cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdēt, garšai pievienojot patīkamu maizes noti.
 

Sastāvdaļas: 
10–12 personām 2 stundas

 

  • 400 g miežu putraimu
  • 5 vidēji kartupeļi, mizoti, sagriezti gabaliņos
  • ½ l piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdk. sviesta
  • 1 ½ ēdk. sāls
  • 1 ½ l ūdens
     

Mērcei:

  • 300 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
  • 200 ml piena
  • 150 g skābā krējuma
  • 1 ēdk. miltu
  • malti pipari

 

Reklāma
Reklāma

1. Palielā katlā uzvāri ūdeni. Pievieno kartupeļus, sāli un vāri kartupeļus mīkstus.

2. Katlā ber putraimus, samazini karstumu zem katla, nosedz ar vāku un vāri uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.

3. Uzvāri pienu kopā ar krējumu un sviestu. Pievieno putrai, kārtīgi samaisi un ļauj karstumā stāvēt vēl aptuveni stundu. Katlu vari neturēt uz plīts, bet ietīt avīzēs un segās, lai neatdziest.

 

4. Lai pagatavotu mērci, pannā sacepini sīki sagrieztu krūtiņu. Pieber miltus, samaisi, pievieno skābo krējumu un pienu. Mērci sakul un uzkarsē, līdz tā sabiezē. Pēc garšas pievieno maltus piparus.

Saistītie raksti