Plācenīši. Cepam uz grila!

Parastas rauga mīklas gana neparasts cepšanas veids.

Cep plāceņus uz grila! Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cep plāceņus uz grila! Foto: Imants Ķīkulis

 4-6 personām

Gatavošana 15 minūtes plus 1 stunda uzraudzēšanai

 

Sastāvdaļas:

150 ml remdena ūdens

2 tējk. sausā rauga

1 tējk. cukura

280 g miltu plus nedaudz darbam ar mīklu

1 tējk. sāls

50 ml olīveļļas

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Gatavo mīklu. Ielej krūzē ūdeni, ieber raugu un cukuru. Apmaisi, noliec malā un pagaidi, līdz parādās putas. Uz galda izsijā miltus, pieber sāli. Lej miltos raugu un samīci viendabīgu mīklu. Iestrādā eļļu un mīci vēl aptuveni 5 minūtes. Pārkaisi ar miltiem, pārsedz ar dvieli un atstāj 1 stundu uzrūgt.

2. Cep plāceņus. Uzkarsē grilu mēreni karstu. Mīklu vēlreiz izmīci. Sadali to vienādos gabaliņos, ko izpliķē aptuveni puscentimetru biezus. Viegli apkaisi ar miltiem. Plāceņus liec uz restītēm un cep aptuveni 2-3 minūtes no katras puses. Tie uzpūtīsies, un uz to virsmām paliks jauks restīšu nospiedums. Pasniedz kā piedevu gaļai vai salātiem. 

 

  Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/5

 

Sastāvdaļas