Vistas gatavošana stikla burkā

 

Ziemassvētkos noprovēju ļoti gardu, maigu, sulīgu vistiņu.Tās noslēpums bija - pagatavošana parastā stikla burkā.
Vista sanāk ļoti maiga, sulīga un garda. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vista sanāk ļoti maiga, sulīga un garda. Autores foto.

 

 

Ļoti svarīgi ir, lai burka būtu pulnīgi vesela,lai nebūtu ne saskrāpēta, nekā citādi bojāta, lai krāsnī nesaplīst. Un vēl, ko es pati izdarīju, kaut receptē nebija minēts, zem burkas paliku apakšā folija gabalu,lai burka nestāv uz plikas cepampannas.

 

Sastāvdaļas:

Vistas gaļa (spārni, stilbiņi vai citas daļas)

Sīpols, ķiploks

Garšvielas

Var pievienot saldo krējumu, tomātu mērci utml.

Stikla burka

Folija

 

Gatavošana

Ņemam vistu, stilbiņus, spārniņus, šķiņķīšus, jeko, kas mums labāk garšo. Noņemam ādu,liekam bļodā,kur pievienojam sagrieztu sīpolu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, garšvielas.

 

Tālāk ir vairāki varianti. Mēs vistas gaļai varam pievienot saldo krējumu un majonēzi, vai majonēzi un tomātu mērci, vai arī atstājam tikai ar garšvielām.

 

Reklāma
Reklāma

Sagatavoto vistu bļodā izmaisām, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz 1 stundu ievillkties

 

Pēc tam šo visu no bļodas pārliekam stikla burkā, ne galīgi pilnu, tā, lai paliek mazliet vieta suloties. Man bija 3 litru burka.

Burku pārsedzam ar foliju kā ar tādu vāciņu.

 

Aukstā cepeškrāsnī ieliekam šo burku,ieslēdzam ap 180-200 grādiem un aizmirstam par vistu uz 1 stundu 30 minūtēm.

 

Pēc tam ļoti uzmanīgi,jo viss ir karsts, izņemam vistu no burkas.

 

Ir izveidojies tāds šķidrumiņš,kas pēc tam saželē kā galerts.

 

Vista sanāk ļoti maiga, sulīga un garda. Arī pagatavošana ir vienkārša.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas