Sarkano pupiņu sautējums

Šim sautējumam var pievienot arī melnās olīvas un apceptus šampinjonus. Kad jāsteidzas vai aizmirsies pupiņas iemērkt, varat izmantot notecinātas, noskalotas konservētas pupiņas - šādā gadījumā sautējums būs gatavs 15 minūtēs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2 - 4 porcijas

Gatavošanas laiks - 15 minūtes + 1 stunda pupiņu vārīšanai

Pupiņas izmērcē aukstā ūdenī 8 – 12 stundas, notecina, noskalo, pilnīgi pārlej ar ūdeni un vāra apmēram 1 stundu gatavas. Tomātus applaucē verdošā ūdenī 1 minūti, noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu, sagriež daiviņās. Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās, tad – ripiņās. Papriku sagriež gareniski četrās daļās , iztīra sēklotni un tad sagriež strēmelītēs. Uzkarsē pannā eļļu, sīpolu apcep zeltainu, pievieno malto koriandru, paprikas strēmelītes (ja liksiet sēnes, pieberiet tās šajā brīdī). Maisot turpina sautēt. Kad paprika gandrīz gatava, pievieno pupiņas un tomātus, pasautē vēl pāris minūtes, pieber sāli vai buljonu un zaļumus, pēc vēlēšanās – melnās olīvas.

Pasniedz siltu – kā patstāvīgu ēdienu, vai ar rīsiem vai kartupeļu biezputru. 

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

 

Sastāvdaļas

  • sarkanās pupiņas (kidney) - 1.glāze
  • Augu eļļa - 2.ēd.k.
  • Sīpols - 1.gab
  • sarkanā vai zaļā paprika - 1.gab
  • Svaigi tomāti - 4 - 5.gab
  • svaigi zaļumi (dilles, pētersīļi, raudene, baziliks utt.)
  • 1 tējk. sāls vai dārzeņu buljona kubiņš
  • Malts koriandrs - 1/2.tējk.