Āte zeltainā mērcē

Ilustrācija: Jānis Beķeris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācija: Jānis Beķeris

Ātes filejas noskalo tekošā ūdenī, nosusina un apsāla. Baltvīnu ielej katliņā, uzkarsē, zivju filejām ļauj tajā ievilkties mazā karstumā aptuveni 5 minūtes. Sīpolu un ķiploku nomizo, smalki sagriež, tad pievieno katliņā. Pieber timiānu, fenheļa sēklas un piparu graudus. Uzmanīgi iemaisa sviestu. Pievieno safrānu, asās sinepes un saldo krējumu. Iejauc pilngraudu miltus. Katliņā ar vāku pavāra 7 minūtes. Pirms pasniegšanas izņem timiāna zariņu un apkaisa ēdienu ar avota kresēm.
 

Recepte no grāmatas: Tauku sadedzinātāji. – Rīga: Jumava, 2004

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • ātes fileja - 250.g
  • Jūras sāls
  • Sausais baltvīns - 1/8.l
  • Neliels sīpols - 1.gab
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab
  • timiāna zariņš - 1.gab
  • saspiestas fenheļa sēklas - 1/2.tējk.
  • sagrūsti piparu graudi - 5.gab
  • Sviests - 10.g
  • Safrāns.g
  • Asas sinepes - 1/2.tējk.
  • Saldais krejums - 2.ēd.k.
  • pilngraudu milti - 1.tējk.
  • avota kreses - 1.ēd.k.