Grilēta vista uz iesmiņiem

Foto: Viktorija Kuprijanova

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Viktorija Kuprijanova

Gatavošanas laiks: apmēram 30 min.

4 personām

Kartupeļus izvāra un atdzesē. Gatavo mērci no jogurta, skābā krējuma un karija. Saspaida 2 persiku pusītes viendabīgā masā. Atlikušp persiku sīki sagriež. Visu pievieno mērcei. Mērcei pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus maurlokus. Ievieto ledusskapī līdz ēdiena pasniegšanai. Notīra vārītos kartupeļus. Sīpolu notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Vistas filejas sagriež apmēram 2x3 cm lielos gabaliņos. Kartupeļus, vistas gabaliņus un sīpolu šķēlītes  pamīšus uzdur uz iesmiņiem. Apziež ar eļļu, kam pievienots sāls un pipari. cep cepeškrāsnī vai grilē dārza grilā. Pasniedz ar jogurta mērci, salātu lapiņām un baltmaizi.

Reklāma
Reklāma

Vistas iesmiņus var papildināt ar maziem tomātiem, ananāsu un cukini gabaliņiem.

 

Sastāvdaļas

  • Mazi kartupeļi
  • Sīpols
  • Vistas fileja - 4.gab
  • Eļļa - 2 - 3.ēd.k.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Melnie pipari - 1/2.tējk.
  • Mērcei:
  • Jogurts bez garšvielām vai skābs krējums - 150.g
  • Skābs krējums - 50.g
  • Karijs - 2.tējk.
  • Konservēti persiki - 3.pusītes
  • Kajēnas vai čili pipari.šķipsniņa
  • Maurloki.saišķītis
  • Sāls - 1/2.tējk.