Piena ķīselis ar jāņogu vai dzērveņu mērci

Ķīseli pārkaisi ar sakāpātiem riekstiem un cukuru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

400 ml piena

40gcukura

20 g riekstu

30 g kartupeļu cietes

vaniļa

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Pusglāzē piena iejauc kartupeļu cieti. Pārējo pienu uzvāra, pievieno cukuru, uz sausas pannas apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un vaniļu. Pielej iejaukto kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra. Lej traukā, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem un cukuru.

2. Pasniedz atdzesētu ar jāņogu vai dzērveņu mērci.

3. Lai ķīselis nebūtu tik staipīgs, pusi kartupeļu cietes var aizstāt ar kviešu miltiem.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās grāmatas "Es tevi mīlu. Manas māmiņas saldākās receptes"

 

Sastāvdaļas