Pašu gatavotas augļu konfektes

Piedāvāju jums pagatavot gardas, saldas, veselīgas un vitamīniem bagātas kofektes. Kā pamats mums būs žāvēti augļi un tālāk jau nāks klāt šis un tas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Visas sastāvdaļas ir aptuvenas un nebūs svarīgi, ja kaut kas būs vairāk vai mazāk.

 

Sastāvdaļas:

50g rozīnes

50g žāvētas plūmes

50g dateles

50g žāvētas dzērvenes

apcepti zemesrieksti ap 2 ēd.k

apgrauzdētas auzu pārslas ap 2 ēd.k

šķidrs medus pēc vajadzības ap 3 tēj.k

kokosriekstu skaidiņas ap 2 ēd.k

 

Plūmes, rozīnes, dateles, dzērvenes ieliekam traukā un sablenderējam.

Pievienojam apceptus, sasmalcinātus riekstus, kokosa skaidiņas un apgrauzdētas auzu pārslas, un beigās medu, izmaisām.

Masai jāsanāk biezai, lai var veidot bumbiņas.

Veidojam bumbiņas un, ja ir vēlēšanās, bumbiņas apviļājam kokosa skaidiņās, sezama sēkliņās, sasmalcinātos riekstos un apgrauzdētās auzu pārslās, bet var arī iztikt bez tā.

Ēdam tūlīt, kad jau gatavas, nekas nav jāgaida.


Pamats tieši tāds pats kā augļu bumbiņām, tikai šeit būs tādas kā cepumu konfektītes

50g rozīnes

50g žāvētas plūmes

50g dateles

50g žāvētas dzērvenes

apcepti zemesrieksti ap 2 ēd.k

Reklāma
Reklāma

apgrauzdētas auzu pārslas ap 2 ēd.k

šķidrs medus pēc vajadzības ap 3 tēj.k

kokosriekstu skaidiņas ap 2 ēd.k

 

50g sviests

6 selgas cepumi

100g šokolāde,man bija 50g,bet labāk jau visi 100g + 1 ēd.k sviests un 1 tēj.k piens vai saldais krējums

 

Plūmes,rozīnes,dateles,dzērvenes ieliekam traukā un sablenderējam.

Pievienojam apceptus,sasmalcinātus riekstus,kokosa skaidiņas un apgrauzdētas auzu pārslas, un beigās medu,izmaisam.

Cepumus sablenderējam smalkās drupačās.Sviestu izkausējam,pievienojam cepumiem,izmaisam.

 

Trauciņā ieliekam pārtikas plēvi virsū pusi cepumu masu,izlīdzinam,tad virsū cepumu masai žāvēto augļu maisījumu,piespiežam,izlīdzinam un tad atkal pārējo cepumu masu.Visu piespiežam,izlīdzinam un ieliekam saldētavā.

Kad viss sacietēja izņemam šo gardumu ar pārtikas plēvi āŗā no trauciņa. Noliekam malā.

 

Šokolādi,sviestu,pienu uzsildam līdz izkūst un pusi lejam trauciņā.Siltai vēl šķidrai sokolādei virsū liekam mūsu sacietējušo gardumu,protams bez pārtikas plēves,piespiežam.Pārējo šokolādi uzlejam virsū un liekam saldētavā.(kā redziet man šokolāde bija tikai apakšā,jo mājās atradās tik 50 g,bet,ja vēlas arī virsū tad 100g.)

 

Kad viss sacietēja ar asu nazi sagriežam.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas