Konservējam dārzeņu-griķu lečo ziemai!

Šādus salātiņus ziemā var ēst kā aukstus, tā karstus (uzsildot) pie gaļas ēdieniem vai pievienot jebkur, kur tie garšos lieliski!
 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ideāla alternatīva gadījumos, kad nogurums pēc garas darba dienas gūst virsroku un lielā šmorēšana izpaliek.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg paprikas
  • 3 kg tomātu
  • 100 g cukura
  • 2 ēd.k. sāls
  • 300 g eļļas
  • 500 g griķu
  • 100 ml 9% etiķa

Gatavošana:

  • Burkānus nomizo,sarīvē un apcep.
  • Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos un apcep.
  • Papriku sagriež salmiņos un arī viegli apcep.
  • Tomātus samaļ, griķus izvāra.
  • Visus sagatavotos dārzeņus saliek vienā katlā un vāra.
  • Pievieno nepieciešamās garšvielas, izņemot etiķi - to pievieno gatavības beigās.
  • Kad dārzeņi ir mīksti, katlā ber izvārītos griķus.
  • Pievieno arī etiķi un pavāra vēl apmēram 5 minūtes.
  • Dārzeņu - griķu lečo karstu pilda burkās un aizvāko. Atdzisušu nogādā vēsumā.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas