Saldo un sāļo pīrādziņu receptes. Ātri, viegli un garšīgi!

“Izmēģiniet šos pīrādziņus! Vismaz vienu no receptēm noteikti paturēsiet savas ģimenes recepšu krājumā, jo šo pīrādziņu gatavošana ir pavisam vienkārša – vienā receptē ir trīs sastāvdaļas, bet otrā tikai divas!” saka Rimi Bērniem eksperts Klāvs Smildziņš. Viņa māsa Sāra ir pārliecināta – rezultāts ir tāds, ka bērni ēdīs un prasīs vēl!
Sāra ir pārliecināta – rezultāts ir tāds, ka bērni ēdīs un prasīs vēl!

FOTO: Publicitātes foto

Sāra ir pārliecināta – rezultāts ir tāds, ka bērni ēdīs un prasīs vēl!

Pīrādziņš ar cīsiņu. Tikai 3 sastāvdaļas! 

“Šie pīrādziņi vislabāk garšo silti. Iesaku tos ēst ar svaigiem salātiem vai ķiršu tomātiņiem,” saka Klāvs. Viņaprāt, šie pīrādziņi ir arī laba izvēle pusdienu kārbiņai. 

 

Nepieciešams:

  • 400 g jeb 1 paciņa saldētas picas mīklas ICA;
  • 1 ola;
  • 10–12 mini cīsiņi.

Gatavošana

Saldēto mīklu nedaudz atlaidina un izklāj. Mīklas vienā malā kārto cīsiņus. Sakuļ olu un ar to apsmērē mīklu ap katru cīsiņu. Ola darbosies kā “līme”. Mīklu pārloka, apklājot cīsiņu rindu. Cīsiņu starpās iespiež mīklu, lai veidotos pīrādziņi. Tos kārto pannā, ar dakšiņu aizspiež malas. Apsmērē ar olu. Liek cepties 190 grādu temperatūrā apmēram 12 minūtes līdz pīrāgi ir zeltaini brūni. 

 

Šokolādes ātrās smalkmaizītes. Tikai 2 sastāvdaļas! 

Reklāma
Reklāma

“Šādi mēs gatavojam ne vien šokolādes maizītes, bet arī kanēļmaizītes un magoņmaizītes!” pieredzē dalās Sāra. Pēc viņas domām, šīs smalkmaizītes vislabāk garšo ar glāzi piena vai kakao. 

 

Nepieciešams:

  • 1 paciņa saldētas kārtainās bezrauga mīklas;
  • 5 ēdamk. šokolādes lazdu riekstu krēma Rimi.

Gatavošana

Saldētās mīklas kārtas nedaudz atlaidina, apsmērē ar krēmu. Kārtas klāj vienu otrai pāri un tad sarullē. Sagriež 7–8 gabalos, veidojot smalkmaizītes. Tās liek cepties kēksu formā 190 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes. 

 

Saistītie raksti