Kokosa bulciņas kā pūciņas

Ienes virtuvē jaunas garšas - kokosu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas mīklai:

25 g svaigais raugs

1 glāze milti + vēl būs ap 1/2 nepieciešama,kad mīcīsim mīklu

1/2 glāze kartupeļu vai kukurūzas ciete

3 ēd.k cukurs

1/4 tēj.k sāls

1 ola

100g sviests vai margarīns

vaniļas cukurs

1/2 glāze skābais krējums

 

Sastāvdaļas pildījumam:

80 g kokosa skaidiņu

1 ēd.k. Cieta sviesta

5 ēd.k. cukura

 

Mīklas gatavošana:

Reklāma
Reklāma

raugu iedrupinam skabajā krējumā un atstājam uz 30 minūtēm,tad izmaisam.

Iesijājam 1 glāzi miltus un 1/2 kartupeļu cieti traukā,pievienojam sviestu/margarīnu un sadrupinam smalkās drupačās.Olu saputojam ar sāli un cukuru,vaniļu.Pievienojam rauga maisījumu,vēl saputojam.Drupačām pievienojam šo šķidrumu un visu samaisam,ja mīkla ļoti līp pie rokām pievienojam miltus tik,lai viegli savelt bumbā.Tas var būt ap 1/2 glāzi milti.

Kad mīkla ir samīcīta ileiekam traukā,tad ieliekam maisiņā un sasienam.Liekam ledusskapī uz 1 stundu.

 

Gatavo mīklu izrullējam četrstūrī un liekam pildījumu:

80g kokosa skaidiņas samaisīju ar 1 ēd.k cietu sviestu un ap 5 ēd.k cukuru. Visu kārtīgi sadrupinām,masai jābūt drupenai, ja sviestu ielikām vairāk kā vajag, tad pievienojam vēl kokosa skaidiņas.

 

Sarullējam mīklu desā un sagriežam šauros ap 2-3 cm gabalinos.katru gabaliņu liekam guļus,lai pildījums ir uz galda un virspusē.saplacinam mazliet,apsmērējam ar sakultu olu un vēl varam apkaisīt ar kokosa skaidiņām.

 

 

Cepam ap 200-220 grados ap 20 minūtēm.

Man sanāca mazliet par ilgu noturet cepeškrāsnī,labak lai bulciņas ir mazliet gaišākas kā man bildēs.Tik mazliet.

 

Pildījumā varam likt, ko vēlamies un bulciņu formu veidojam, arī kādu vēlamies. 

 

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas