Vakariņās kotletes ar rīsiem un tomātu mērces mērcīti!

Šīs vakariņas noteikti izdosies sātīgas un neapšaubāmi gardas. Nobaudi!

FOTO: Shutterstock.com

Dekorācijām var izmantot dārzeņus un garšaugus

Sastāvdaļas:

  • 1kg maltas cūkgaļas
  • 300 g vārītu rīsu
  • ķiploki 
  • sīpols
  • sāls, pipari, dilles
  • muskatrieksts

Gatavošana:

  • Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sīpolus, visas garšvielas.
  • Masu samīca, pielej nedaudz auksta ūdens.
  • Kad masa samīcīta, tai pievieno vārītus rīsus, to vēlreiz samīca.
  • No masas veido nelielas, garenas kotletes.
  • Tās kārto cepampannā.
  • Pannu ar kotletēm liek sakarsušā cepeškrāsnī, cep 200 grādu temperatūrā, apmēram 20-30 minūtes.

Sastāvdaļas mērcei:

  • nedaudz eļļas
  • 2 ēd.k. miltu
  • ūdens
  • 4 ēd.k. skābā krējuma
  • 4 ēd.k. tomātu mērces
  • sāls

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Katliņā sakarsē eļļu, tajā apcep miltus.
  • Klāt pielej ūdeni, uzvāra.
  • Pievieno tomātu mērci un sāli.
  • Kad mērce uzvārījusies, beigās pievieno skābo krējumu.
  • Mērci izgaršo.
  • Ja nepieciešams, pievieno sev tīkamās garšvielas.

 

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas