Piena zupa ar berztām klimpām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ūdeni ar pienu uzvāra, pieber mīklas berzumu, vāra 3 - 5 minūtes. Tad pieliek sviestu, sāli, cukuru.

Klimpu mīkla: olu ar sāli un pienu sakuļ, pieber apmēram 3/4 no paredzētā rupjo miltu daudzuma un samaisa biezu mīklu. Tad pieber atlikušos miltus un ar rokām mīklu saberž, lai vārot izveidotos mazas klimpiņas.

Rupjos miežu miltus var aizstāt ar rupjiem kviešu vai rudzu miltiem.

 

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

 

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Ola - 1.gab
  • Piens - 30.g
  • Miežu milti - 100.g
  • Sāls, cukurs
  • Sviests - 10.g
  • Ūdens - 200.g
  • Piens - 700.g