Perfekta kafija. Baristas padomi, kā pie tādas tikt mājas apstākļos

Cilvēkiem, kuri bez ikrīta kafijas tases tikai sākot ar vēlu priekšpusdienu atceras, kā viņus sauc un uz kurieni viņi dodas, ir vērts paturēt prātā dažus vērtīgus padomus ideālas kafijas pagatavošanai.

www.pexels.com. Paciņa labu kafijas pupiņu nav lēts prieks, tad kamdēļ gan nepadarīt katru izdzerto tasīti katra iztērētā centa vērtu?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

www.pexels.com. Paciņa labu kafijas pupiņu nav lēts prieks, tad kamdēļ gan nepadarīt katru izdzerto tasīti katra iztērētā centa vērtu?


Kafjijas pamatu pamats ir dzeramais ūdens. Kafijas pagatavošanai izmantojiet filtrētu ūdeni. Destilēts un attīrīts ūdens ievērojami uzlabos kafijas garšu. 

Uz kvalitatīvas kafijas iepakojumiem jābūt norādītam grauzdēšanas datumam. Ja vaicāsiet profesionāliem baristām, tie apstiprinās,   ka ideālas kafijas pagatavošanai nepieciešamas pupiņas, kas nav grauzdētas vēlāk kā pirms trijām nedēļām.
 

Paradoksālā kārtā ideālai kafijai nebūs piemērotas arī pupiņas, kas grauzdētas kafijas pagatavošanas dienā. Kafijas bārmeņi iesaka nogaidīt četras vai pat vairāk dienas pēc grauzdēšanas, lai no pupiņām izvilktu nobriedušu garšas un aromāta buķeti.
 

Ja vēlaties baudīt svaigi maltu, aromātisku kafiju, iegādājieties kafijas dzirnaviņas. Tas, cik pilnīgu garšu būs iespējams ekstraktēt no katras pupiņas karstajā ūdenī, ir atkarīgs no maluma. Jo vienmērīgāks malums, jo bagātīgāku kafijas garšu iegūsiet.
 

Nepārlejiet kafiju ar vārošu ūdeni. 92-95 °C ir piemērotākā ūdens temperatūra ideālās kafijas pagatavošanai. Vārošs ūdens (100 °C) kafijas pagatavošanai ir par karstu. Ja jūsu ūdens tējkanna nenorāda ūdens temperatūru, uzvāriet ūdeni un pārlejiet to pār kafiju aptuveni 25 sekundes pēc tam, kad ūdens uzvārījies.


Pagatavojiet kafijas ledusgabaliņus. Karstākā laikā populāras kļuvušas leduskafijas. Lai nebūtu jāžēlojas par ūdeņainu kafiju, nepievienojiet kafijai parasto ledu, pievienojiet tai ledus gabaliņus, kas pagatavoti no kafijas. Tieši tik vienkārši!

Reklāma
Reklāma


Aizmirstiet par ledusskapi un saldētavu. Tautās klejo mīts, ka kafija būtu jāglabā ledusskapī vai pat saldētavā, lai saglabātu tās garšu un aromātu. Nekādā gadījumā! Patiesībā kafija absorbēs visus ledusskapja ēdienu aromātus. Ja vien jūsu mērķis nav baudīt kafiju ar laša aromātu, atstājiet kafiju sausā plauktā istabas temperatūrā prom no garšaugiem un smaržu pudelītēm.


Parasti cilvēki kafiju pagatavo izmantojot acu mēru. Profesionāļi gan iesaka izmantot pārtikas svarus. Uz 400 gramiem ūdens nepieciešams pievienot 19-27 g svagi maltas kafijas.


Ka kafijas pagatavošanai izmantojat papīra filtrus, pirms tam ieteicams tos samitrināt, citādi tie var sabojāt kafijas garšu. 
 

Avots: Realsimple.com