Kā beidzot sākt gatavot ēdienu mājās

Zinātnieki ir pierādījuši, ka cilvēki, kuri gatavo mājās, svaru zaudē veiksmīgāk un vairāk – atgādina dr.Inese Millere. Tāpēc mudina aizņemtās sievietes atrast laiku un gūt prieku, ko sniedz ēdiena gatavošana mājās. 

Arī ēdiens ir bauda! Ja vien tu ēd tikai to, kas tev patiesi garšo. Foto:Restorāns Tex Mex

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī ēdiens ir bauda! Ja vien tu ēd tikai to, kas tev patiesi garšo. Foto:Restorāns "Tex Mex"

 

Jāatzīmē arī, ka mājās gatavots ēdiens ir garšīgāks, veselīgāks un izmaksā lētāk!

 

Pirmie soļi ēst gatavošanā:

1. Ēst gatavošana nav sarežģīta. 

Pat tad, ja tu vairs neatceries, kad bija pēdējā reize, kad tu stāvēji pie plīts, ir vērts pie tās atgriezties. Bez panikas. Izveido jaunu attieksmi, un esi gatava nelielai jautrībai. Sāc ar vienkāršām receptēm, kuras tev liekas pievilcīgas, uzrunājošas. Un tad paplašini savas ēdienkartes repertuāru. Nebaidies no vienas otras neveiksmes – tās virtuvē gadās pat vissmalkākajiem pavāriem.  


2. Atbrīvo savu virtuvi no krāmiem. 

Zirnekļu tīkli pieliekamajā. Putekļu vērpetes ap taviem katliem un pannām? Mikroviļņu krāsns strādā ar pārslodzi? Tu neesi tāda vienīgā. Laipni lūgta aizņemtas sievietes virtuvē!

Pirmais darbiņš:

Izmet pusfabrikātus, pārstrādātos un rafinētos produktus. Ej lēni cauri saviem virtuves skapīšiem, pieliekamajam un ledusskapim. Neesi gatava izmest? Vismaz nepērc neko jaunu.  

Izmet vecus ēdienus.  Apskaties produktu derīguma termiņus. Esmu pārliecināta, ka atradīsies patiesi vēsturiski eksemplāri.    

Notīri darba virsmas. Lai gatavotu, tev ir nepieciešama brīva virsma. Novāc krāmus. Daudz plašas virsmas samazinās tavu stresu, veicinās būt radošai un organizētai. 

 

Reklāma
Reklāma

3. Iegādājies labus darbarīkus, virtuves piederumus.

- Iegādājies pāris labus nažus.   

- Pannas un katli. Pārskati savus krājumus. Varbūt ir pienācis laiks iegādāties jaunus. Esi modra par toksiskajām substancēm, kuras bieži izmanto pārklājumiem.  

- Bļodas ēdiena sastāvdaļu sajaukšanai. Par labākajām izvēlēm tiek uzskatītas – keramikas vai stikla.  

- Un vēl. Blenderi, dārzeņu mizotāji. Ar laiku tev izveidosies pašai savs virtuvē nepieciešamo lietu saraksts.    

- Šeit ir vērtīgs raksts Jūlijas Visockas padomi virtuves piederumu izvēlē

 

4. Sākam gatavot. Vienkāršas receptes vari atrast mammamuntetiem.lv sadaļā Virtuve.

 

5. Ēdam apzinoties. Izbaudi ēdienu. Vislabāk, ja ēdienreizes ģimenē ir organizētas kā reizes, kad visai saimei sapulcēties kopā, pārrunājot dienas notikumus, sajūtas.

P.S. Kā iemācīties nepārēsties, izlasi rakstā 5 gudrības, kā izbaudīt ēdienu 

 

Autore: Dr. Inese Millere, www.kaneapeststresu.com 


Ēšana apzinoties nav tik vienkārša kā izklausās? Ja jūti, ka noderētu papildus palīdzība, pievienojies, kādai no kursa „Kā Neapēst Stresu” (uz apzinātības principiem balstītas veselīga dzīvesveida programmas) grupai, ko vada dr. Inese Millere.