Kā pagatavot ēdamos kastaņus, lai tie tiešām būtu ēdami?

Ēdamajos kastaņos ir divreiz vairāk cietes nekā kartupeļos; bumbulim nobriestot, tā pārvēršas cukuros, tāpēc tas ir tik salds un piemērots franču tradicionālajam Ziemassvētku sīrupā vārītiem kastaņiem.
Ēdamie kastaņi ir barojoši, ne velti Vidusjūras reģionā kastani dēvē arī par maizes koku.

FOTO: Inga Akmentiņa-Smildziņa

Ēdamie kastaņi ir barojoši, ne velti Vidusjūras reģionā kastani dēvē arī par maizes koku.

Visvienkāršākais veids ar garšīgu rezultātu kastaņiem ir cepšana. Veikalā izvēlies tikai spīdīgos un valgos kastaņus. Katrā no „ļipiņas” puses iegriez krustiņu (tas palīdzēs vieglāk izlobīt). Uzkarsē karstu cepeškrāsni, kastaņus vienmērīgi saber pannā un cepini aptuveni 20–25 minūtes. 

 

Ēdamie kastaņi ir barojoši, ne velti Vidusjūras reģionā kastani dēvē arī par maizes koku. Kastaņu miltus izmanto konditorejā, no tiem cep maizi (tikai jārēķinās, ka tajos nav lipekļa, tāpēc der piejaukt kviešu miltus vai arī samierināties ar to, ka izcepsi irdenu plāceni).

Kastaņos ir divreiz vairāk cietes nekā kartupeļos; bumbulim nobriestot, tā pārvēršas cukuros, tāpēc tas ir tik salds un piemērots franču tradicionālajam Ziemassvētku našķim – sīrupā vārītiem kastaņiem. Taču vārītus un ceptus tos pasniedz arī piedevās, piemēram, pie putna cepeša vai pat izvēlās kā cepeša pildījumu. 

Reklāma
Reklāma

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi