Divas dievīgas idejas ribiņu pagatavošanai

Sulīgas un aromātiskas cūkgaļas ribiņas ir teju vai dievu ēdiens. Tās lieliski derēs gan sātīgākām ģimenes vakariņām, gan svētku reizēm.
Ribiņu receptes

FOTO: Shutterstock.com

Ribiņu receptes

Piedāvājam izmēģināt divus pilnīgi atšķirīgus ribiņu pagatavošanas veidus.

 

Amerikāņu stila ribiņas ar bbq mērci

Šīs ribiņas būs lieliskas gan kā kārtīgs pamatēdiens ziemīgās pusdienās, gan derēs arī kā piknika uzkoda atsākot grilēšanas sezonu. Recepte vienkāršāka par vienkāršu. Sagādājam vēlamo daudzumu plāno cūkgaļas ribu. Ribiņas sagriežam gabaliņos – lai būtu apmēram divi kauliņi katrā gabalā. Liekam ribas vārīties uz vidējas uguns apmēram pusotru stundu. Nolejam ūdeni un ļaujam ribiņām padzist. Sagādājam savu mīļāko bārbekjū mērci. Ļoti dāsni ar to iesmērējam gaļu. Ļaujam visam stundas divas nostāvēties. Liekam cepeškrāsnī grila režīmā, līdz ribiņas skaisti apbrūninājušās. Protams, var cept arī uz grila. Viss – izcilas ribiņas gatavas.

Reklāma
Reklāma

 

Īsteni latviskās ribiņas

Šoreiz sagādājam biezās ribas. Sagriežam gabaliņos, atkarība no lieluma – viens vai divi kauliņi katrā gabalā. Augstā temperatūrā ribiņas strauji apcepam no visām pusēm un pārliekam katlā. Palielos gabalos sagriežam burkānus, selerijas kātus, ķiplokus un sīpolus. Apcepam arī dārzeņus un pievienojam gaļai. Pielejam ūdeni un uz lēnas uguns sautējam stundas divas. Pēc garšas pievienojam sāli un pāris piparu graudus. Vēlama būtu arī lauru lapa. Sautēšanās laikā būs izveidojusies arī garda mērcīte, ko iespējams pārliet, piemēram, kartupeļiem. Labu apetīti!

Saistītie raksti