Medainās bērzu sulas

Izmēģini šādu bērzu sulas dzēriena recepti. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Traukā ieliek medu, pārlej ar bērzu sulu un stundu vāra uz lēnas uguns. Pēc tam nedaudz atdzesē un siltajā sīrupā ieliek rupjmaizes šķēlīti, kas apziesta ar raugu. Trauku noliek siltā vietā un ļauj saturam rūgt. Ja pēc stundas rūgšanas process nav sācies, proti, medus virskārtā neparādās čaukstoši burbulīši, var pievienot vēl nedaudz rauga. Kad dzēriens sācis rūgt, maizes šķēle jāizņem, trauks jāapsedz ar tīru drānu un jāļauj saturam izrūgt. Kad tas pārstājis putoties un čaukstēt, dzērienu salej pudelēs, blīvi aizkorķē un noliek pagrabā vai ledusskapī horizontālā stāvoklī. Laiku pa laikam pudeles jāapgroza. Pēc 4–5 mēnešiem dzēriens ir gatavs!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Svaiga bērzu sula
  • Medus - 500.g
  • Rupjmaize
  • Raugs