Siera plāceņi uz ātru roku

Siera plāceņi ir garda un sātīga maltīte brokastīs vai vakariņās – kopā ar tēju vai kafiju. Recepti vari papildināt ar kūpinātu krūtiņu, dažādiem zaļumiem vai ķiplokiem.

 

Siera plāceņi būs ēdami gan brokastīs, gan vakariņās.

FOTO: Shutterstock.com

Siera plāceņi būs ēdami gan brokastīs, gan vakariņās.

Sastāvdaļas

  • 250 g siera
  • 250 ml kefīra
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējk. cukura
  • ⅔ tējk. sodas
  • ½ tējk. sāls
  • nedaudz miltu – darbam
     

Pagatavošana 

Dziļā bļodā lej kefīru, pievieno sodu, cukuru un sāli. Kārtīgi samaisi un atstāj uz 5 minūtēm ievilkties. Tad pievieno miltus, rupji rīvētu sieru un rūpīgi maisi līdz viendabīgai masai.

Sadali mīklu trīs daļās un uz nomiltota galda izrullē plāceņus. Liec plāceni uz karstas pannas (bez eļļas pievienošanas!), apsedz pannu ar vāku un uz vidējas uguns cep, līdz tas kļūst zeltains. Apgriez uz otru pusi un, neliekot vāku, cep, kamēr gatavs.

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti