Ilgi gaidītā Tēva diena ar izstādi un atrakcijām!

Tēva dienu gaidījām jau ilgi.. Runājām par tētu lielo nozīmi ģimenē, zīmējām apsveikumus, mācījāmies dzejoļus, gatavojām izstādi „Mans tētis” un gatavojāmies Tēvu dienas pēcpusdienai..

Vienojāmies kopīgā foto un pēc mūsu laimīgajām sejām varam redzēt, cik mums labi gāja!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vienojāmies kopīgā foto un pēc mūsu laimīgajām sejām varam redzēt, cik mums labi gāja!

 

Izstāde ”Mans tētis”


Tēvu dienas norises gaita:
Pēcpusdienu atklāj bērni aktu zālē, deklamējot dzeju un izdalot tēva dienas bukletiņu ar notikuma gaitu.

 

Pēc atklāšanas visi tēti, vectētiņu un krustēvi devās pildīt uzdevumus.

Pirmais uzdevums – „Spēks ir ūsās”. Šis bija viens no jautrākajiem uzdevumiem, jo bija jāzīmē tētim ūsas :)


Otrajā uzdevumā bērni ar šautriņu palīdzību pārspridzināja balonu un atrada tanī paslēptu solījumu, kuri bija gan pavisam nopietni no „Tēti, es tev apsolu vienmēr paklausīt”, gan ar humora devu „Apsolu, kad izaugšu liels un būšu miljonārs – es nopirkšu tev pašam savu salu”!


Trešajā uzdevumā minējām, kas paslēpies maisiņā un pārbaudījām vai mūsu minējumi ir pareizi. Maisiņos bija paslēpušies ķiploki, kafija, kanēlis, apiņu ziedi un piparmētra.

 

Ceturtais uzdevums bija grūtākais – „Mašīnu vilkšana”
Redz, cik grūti gāja …


Piektais uzdevums/stafete „Drošo, veiklo stafete”. Rāpāmies kalnā, lecām, skrējām, līdām un metām kūleņus... Skolotāja palīdz tikt galā ar uzdevumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sestais (pēdējais) uzdevums – „Kur ir mana lidmašīna”.  Salocījām lidmašīnu, uzrakstījām savus iniciāļus, uzspiedām veiksmes buču un no atzīmētās līnijas lidinājām prom pa garo gaiteni.. Kad visi savas lidmašīnas bija aizlidinājuši lūkojām, kuram lidmašīna ir aizlidojusi vistālāk un atklājām pārsteidzošu ziņu – skolotājas lidmašīna ir aizlidojusi vistālāk! :)



Grupa „Sienāzīši” vēl visām pirmsskolas iestādēm atrast laiku, lai liktu tētiem justies īpašiem, novērtētiem un mīlētiem!

Iesūtījusi: grupas skolotāja - Līga

Tēva diena 2015, PII”Blāzmiņa”, grupiņā „Sienāzīši”!

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!