Putekļu lasīšana, picas cepšana, veļas žāvēšana un citas idejas Tēva dienas svinībām

Mēs esam draudzīgā un atraktīvā piecgadnieku "Zaļā grupiņa" ar audzinātājām Sandru un Vizbulīti no Rīgas 79. pirmsskolas izglītības iestādes. Grupiņā esam 19 bērni, un tētu dienu svinējām kopā  gandrīz visi - tikai viens tētis ar savu meitiņu netika.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Savus tētus sveicām ar pašu gatavotiem "otu vīriņiem" un jautrām rotaļām.
1) rotaļa "Puteklīši", lai palīdzētu māmiņām uzkopt māju. Nepieciešami veļas knaģi un dažāda izmēra vates bumbiņas.

 
Sacensības notiek starp ģimenēm. Tēvs ar knaģi lasa puteklīšus un nes savam bērnam. Bērns saskaita, cik puteklīši atnesti. Rotaļa beidzas, kad visa māja uzkopta - visi putekļi salasīti. Uzvar tā ģimene, kura salasījusi visvairāk puteklīšu.


2) Uzdevums ar kustībām "Picas cepšana", lai būtu arī svētku mielasts.
Skanot mūzikai visi mīca mīklu, rullē to, griež desu, rīvē sieru, uzber sieru, saliek desu, ieliek krāsnī, dzesē, papūš un pasniedz.


3) "Veļas žāvēšana"
Spēlē divas komandas: bērni pret tētiem. Nepieciešams: veļas aukla, 4 lakatiņi, 4 knaģi. Katrai komandai iedod lakatiņu, otrs jau "žāvējas" uz auklas. Uzdevums: pieskriet pie auklas noknaģēt izžuvušo lakatiņu un pieknaģēt atnesto. Stafeti nodod nākošajam aiznesot lakatiņu. Audzinātāja vai mamma palīdz bērnu komandai- noņemot knaģīšus, bērnam tikai jāuzliek uz auklas atnestais lakatiņš. Protams uzvar draudzība!!!!!


4) Dāvaniņa tētim "Otu vīriņš"


Nepieciešamie materiāli: saimniecības ota, dekoratīvās acis, karstā līme, audums, šķēres, flomasters.

 

Iesūtījusi: Sanita Zonberga

 


Reklāma
Reklāma

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!