Tik daudz tētu kopā! Sportiskās noskaņas un Tēvu diena "Ābecītī"

Tieši tā ar šo lielo raibo puzli gribas sākt vēstījumu par mūsu jauko pasākumu pagājušās nedēļas nogalē. Tajā bija viss – prieks, jautrība, mīlestība, sports, ļoti daudz smaidošu seju, mīļu tētu, mammu, lielo brāļu un māsu un pat roze pie dārziņa liekas visu savu krāšņumu bija pataupījusi tieši šai dienai. 

Vingro paši un sagatavo sportošanai arī tēti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vingro paši un sagatavo sportošanai arī tēti

Kā sporta svētkus visi kopā Tēvu dienu svinam jau otro gadu pēc kārtas, taču šogad tas bija pavisam īpaši, jo ar šo pasākumu noslēdzām Eiropas sporta nedēļu  “Ābecītī”, kuru jau pirmdien 7.septembrī bija atklājuši 30 mūsu topošie skolnieki  kopā ar vēl 12 citu bērnudārzu bērniem vingrojot pie Brīvības pieminekļa. 

  

Savlaicīgi iemācījušies vingrojumus, mūsu sešgadnieki ne vien braši turējās šajā parādē, bet pēc tam visu nedēļu vingroja savās grupiņās, apmācot arī pārējos bērnus. Viens otrs arī tēti jau pamanījās laicīgi sagatavot, lai nekristu kaunā, kad vajadzēs vingrot visiem kopā, jo pēc īsas vadītājas uzrunas tieši ar kopīgo vingrošanu sporta svētkus arī sākām. 
 

Tas bija patiešām jauki - redzēt, kā turpat līdzās vingro tētis, mamma, lielais brālis vai māsa! Un nebija jau nemaz grūti, jo vadītāja Antra un skolotāja Inga vingroja priekšā tieši tāpat kā Eiropas sporta nedēļas atklāšanas pasākumā. 
 

Mūsu sporta skolotājs Jānis kopā ar mūzikas skolotāju Agniju bija sagatavojuši patiesi interesantas sacensības un stafetes, kurās pēc tam visas grupas pēc kārtas pārbaudīja savus spēkus gan veiklībā, gan atraktivitātē. 


  
Bija gan spēka skrējiens ar savu mazo rokās vai kukaragā… ; gan līdzsvara gājiens, nenometot no galvas uzlikto priekšmetu…;  gan īpašās šķēršļu pārvarēšanas stafetes…; gan sporta spēles… ; gan jautra sava bērna  izvizināšana… 

Īpaši aizkustinoši bija skatīties, kā tēti mēģināja ieģērbt savus mīluļus kreklos, kuriem pēc tam arī visas pogas bija jāaizpogā, jo mūsdienu bērniem jau ar pogu pogāšanu iet grūti, te viņi neko palīdzēt nevar arī tiem tētiem, kuri jau paši uzauguši T-krekliņu un džemperīšu laikmetā, kad pogas jāsapogā retu reizi vien uzvalku uzvelkot! 


Labs tētis var visu! Te ir pierādījums! 

Par to, lai apbalvoti tiktu visi tēti, jau laikus bija parūpējušās katras grupas skolotājas kopā ar bērniem. Te dažas no balvām.
 

Svētku nobeigumā arī visus dalībniekus gaidīja nelielas balviņas. Bet katra grupa no sporta skolotāja Jāņa saņēma arī pateicību par aktīvu piedalīšanos
 

Tā izskatījās Tēvu diena šoruden Rīgas 13. pirmsskolas izglītības iestādē “Ābecītis”, kur klāt bija, fotografēja, montēja un komentēja vadītāja vietniece Līvija Baļčūne

Galvenā mūsu ideja, ko gribu nodot citiem, – nebaidieties no kopības un daudzskaitlīguma. Šoreiz mēs kopā redzējām tik daudz vīriešu, cik mūsu bērnudārza laukumiņš diez vai bija redzējis agrāk. Tas bija spēks un prieks! Un tas var kalnus gāzt! Patiešām pagājušajā gadā mēs pat virvi pārrāvām spēka sacensībās! 

 

Reklāma
Reklāma

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!