Ozolnieku novada PII "Zīlīte" radošās tēva dienas tradīcijas

Pirmsskolas izglītības iestādes “Zīlīte” filozofijas ideju pamatā ir F. Frēbeļa pedagoģiskās atziņas. Šo pedagoģisko atziņu pamatā ir bērna patstāvīga, radoša, izzinoša darbošanās ar sirdi, prātu un rokām. Viss “Zīlītes” pedagoģiskais process ir vērsts uz to, lai bērns darbojas patstāvīgi un praktiski dažādās jomās. Svarīgs ir darbs – īsts pieaugušo darbs ar īstiem instrumentiem. Līdz ar to arī tēvu dienas tradīcijas iet soli solī ar šo filozofiju. 

Tētiem kopā ar bērniem bija lieliska iespēja zāģēt ar rokas zāģi un tīt kamolus no tītavas. Rezultātā aizrāvušies bija ne tikai bērni, bet arī tēvi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tētiem kopā ar bērniem bija lieliska iespēja zāģēt ar rokas zāģi un tīt kamolus no tītavas. Rezultātā aizrāvušies bija ne tikai bērni, bet arī tēvi.


Pagājušā gada Tēva dienu “Zīlītes” tēvi pavadīja aktīvi līdzdarbojoties ar saviem bērniem – zāģējot, naglojot un tinot kamolus. 


“Zīlītes” filiāles (kur ikdienā dzīvo lielākie bērni) tēvi uz radošo darbošanos ieradās pēcpusdienā. Viņiem kopā ar bērniem bija lieliska iespēja zāģēt ar rokas zāģi un tīt kamolus no tītavas. Rezultātā aizrāvušies bija ne tikai bērni, bet arī tēvi. 

Bet “Zīlītes” otra māja (kur ikdienas gaitas pavada mazākie bērni) iesāka rītu citādāk kā parasti. Daudziem bērniem liels bija notikums, ka viņus uz pirmsskolu veda tieši tētis. Pie pirmsskolas bērnus kopā ar tēviem sagaidīja uzdevums – lielā koka gleznā bija jāiesit nagliņa. Dažādi tika sadalīti darbi – kur tēvs sita ar āmurīti un bērns turēja nagliņu, kur otrādi, bet galarezultāts ir acīmredzams un baudāms – glezna, kas rotā mūzikas zāles sienu. 

Reklāma
Reklāma

Arī šogad “Zīlītes” tēvi neizpaliks bez svētkiem. Protams, katra grupiņa būs parūpējusies par savu tēvu sveikšanu ar apsveikumiem, ziediem, dažādiem darbiņiem. Bet arī šogad tēviem būs praktiski jādarbojas kopā ar saviem bērniem – jāzāģē koka ripas, kuras pēc tam tiks izmantotas grupu materiālās bāzes papildināšanai.

 

Iesūtījusi: Ozolnieku novada pirmsskolas izglītības iestāde “Zīlīte”