Desmit bērnu ģimenei "iRobītis" dāvā vairāk laika kopā būšanai. FOTO

Tieši pirms gada portāls Mammamuntetiem.lv rīkoja Māmiņdienas stāstu konkursu par labākajām māmiņām. Dāvanā uzvarētājs saņēma funkcionālo "iRobot Roomba 966". Toreiz uzkopšanas robots aizceļoja uz Jelgavu pie kuplās Ozolu ģimenes. Lūkojam, vai un kā viņiem noder Māmiņdienā saņemtā dāvana!

Marta, Anna , Ernests, Gustavs, Austra, Rūta, Matīss, Jēkabs, Kārlis un ģimenes draugs iRobots

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Marta, Anna , Ernests, Gustavs, Austra, Rūta, Matīss, Jēkabs, Kārlis un ģimenes draugs iRobots

 

Ozolu ģimene konkursa norises laikā audzināja deviņus bērnus, taču gada nogalē ģimenes atvašu pulciņš kļuva vēl kuplāks - piebiedrojās vēl viens mazulis, tāpēc mamma Baiba Ozola vēl vairāk novērtē ieguvumus, ko sniedz iRobots.

“Māmiņdienas konkursā iegūtā balva iRobot jeb kā mēs to mūsmājās esam nosaukuši - Robītis -, ir liels palīgs mūsu ikdienas darbos. Uztveram to kā ģimenes locekli. Mēs mierīgi varam iziet ar ģimeni pastaigāties, kamēr iRobots uzkopj paklājus, linoleju un koka grīdas," stāsta 10 bērnu mamma Baiba un tētis Māris.

 

 

Reklāma
Reklāma


"Robītis mūs arī disciplinē - ja zemē mētājās kādas zeķes, robots tās notver, ievelk sevī un tūlīt pat par to ziņo.  Tāpēc visi lūko, lai viņu mantas Robītis nesavāc sev!" stāsta Ozolu ģimene. Viņi atzīst, ka iRobots ir izkonkurējis parasto putekļu sūcēju un kļuvis par nepārspējamu līderi mājas uzkopšanas darbu veikšanā. Vecāki akcentē: "Turklāt ar Robīti savas istabas bērni paši var viegli uzkopt."

Daudzbērnu ģimenes vecāki smejas, ka, pateicoties Robītim, bērni ir iemācījušies krievu valodu, jo viņu mājās iRobotam ir uzstādīta krievu valoda, tāpēc bērni jau zinot, kā krievu valodā ir "uzlādējiet i- robotu" , "nolieciet uz līdzenas virsmas", "iztīriet atkritumu tvertni" , "atbrīvojiet labo vai kreiso ritenīti un pārstartējiet iRobotu". 


Mamma Baiba stāsta, ka visaktīvāk Robītis var pastrādāt vēlos vakaros, kad visi jau guļ un neviens netraucē tam darboties. " Tas strādā pietiekami klusi un gulēt netraucē.  Drīzāk pat ieaijā ar savu monotono dūkšanu,  kas atgādina bišu sanēšanu un dūkšanu stropā.

Tagad, kad mums atkal ir zīdainis,  ir īpaši svarīgi, lai guļamistabas paklājs ir nevainojami tīrs un bez putekļiem. Varam teikt, ka Robis ar šo misijas lieliski tiek galā. Ļoti novērtējam šo ieguvu, jo pašiem paliek daudz vairāk laika, ko pavadīt kopā ar vīru un bērniem."