Kā krāsot olas kopā ar trīsgadnieku? Ar pārtikas krāsvielām!

Olu krāsošana īpaši ielīksmo jaunākos ģimenes locekļus. Arī mana jaunākā meita jau divas nedēļas skandina, ka jau jākrāso olas. Atliku šo darbiņu, jo, iedomājoties par to ķēpu… Līdz mana draudzene dalās lieliskā padomā – kopā ar bērniem olas jākrāso ar pārtikas krāsvielām!
Trīsgadnieks ar lielu prieku ķeras pie darba

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trīsgadnieks ar lielu prieku ķeras pie darba

Jāsaka, ka man bērnībā vislabāk patika krāsot olas ar flomāsteriem. Sīpolu mizās krāsotas olas šķita tik garlaicīgas! Nu labi saprotu savus bērnus, kas labprāt izvēlas košās krāsas, nevis lapiņas, puķītes, miziņas… Taču, ja tagad bērniem nedotu flomāsterus šai nodarbei, tad ar pārtikas krāsvielām jau pavisam droši var darboties – tās taču lietojam gan kūku, gan citu saldēdienu pagatavošanā.

 

Krāsošanai izmantoju pārtikas veikalā nopērkamās krāsvielas, īpaši neizvērtējot, kuras būs labākās vai noturīgākās.

 

 

Krāso jau novārītas olas

Reklāma
Reklāma

Šis būs vienkāršākais un drošākais variants. Vispirms jāvāra olas (protams, uz baltajām olām krāsojums būs košāks), tad droši var dot bērnam krāsot. Ērti būs krāsvielas iespiest silikona trauciņos un ļaut bērnam darboties. Kad darbiņš pabeigts, jānoliek olas nožāvēties. Jāsaka, ka pagāja visa diena, līdz olas nokalta un nebija vairs ķepīgas. Vietas, kur krāsa bija biezākā slānī, mazliet skaloju, lai olas nav tik ķepīgas. Trīsgadniekam 6 olu nokrāsošana prasīja gandrīz stundu, bet ar kādu rūpību bērns darbojas. Prieks vērot!

 

 

Krāsainas un saulainas Lieldienas!
 

Saistītie raksti