22. decembrī Kr. Norveļa un A. Liepiņa koncerts Kalnciema kvartālā

22. decembrī plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku koncerts sveču gaismā, kurā uzstāsies operas solists Krišjānis Norvelis, pie klavierēm Aldis Liepiņš. Programmā Šūberta, Bellīni, Verdi, Rosīni skaņdarbi un Ziemassvētku Melodijas. Koncerts notiks Vīnu veikala zālē, koncerta viesiem būs pieejami ziemas karstie dzērieni un īsta svētku atmosfēra sveču gaismā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krišjānis Norvelis vokālā solista mākslu ieguvis Jāzepa Mediņa mūzikas koledžā, Latvijas Mūzikas akadēmijā un papildinājies Olivera Miljakovica meistarklasē, Vīnē. Viņš ir Jāzepa Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa laureāts. Belvederes (Vīnē) konkursā Norvelis saņēmis Herberta fon Karjana stipendiju, ar kuru stažējies Vīnes Valsts operā. Kopš 1997. gada viņš ir bijis Latvijas Nacionālās operas solists. Piedalījies arī Siguldas operas festivālā.
Īsā laikā viņš arī guvis jau lielu koncertu pieredzi dziedot solo svinīgos koncertos Rīgas Domā, Filharmonijas zālē, Bregencas festivālā, kā ari latviešu rīkotos koncertos Kanadā un ASV.

Aldis Liepiņš Klavierspēli sācis apgūt Rīgas 2. mūzikas skolā pie Mildas Birkenas. No 1976. līdz 1980. gadam mācījies Jāz. Mediņa Mūzikas vidusskolas klavieru nodaļā pie Guntas Sproģes. 1985. gadā absolvējis Latvijas Valsts konservatoriju Valda Janča klavieru klasē. No 1988. līdz 1990. mācījies Maskavas Gņesinu Muzikāli pedagoģiskā institūta asistentūrā kameransambļa specialitātē pie profesora Georgija Fedorenko.
No 1990. gada ir JVLMA mācībspēks Kameransambļa un klavierpavadījuma katedrā. Šobrīd ieņem profesora amatu. A. Liepiņa studentu ansambļi vairākkārt uzvarējuši konkursā JVLMA labākais studentu kameransamblis, kā arī pārstāvējuši mūsu augstskolu starptautiskajos studentu kameransambļu festivālos Tallinā un Rīgā.
Sniedzis meistarklases Berlīnes Mākslu universitātē, Enshedes konservatorijā Nīderlandē, Grācas Mūzikas un teātra augstskolā Austrijā u.c.
A. Liepiņš darbojies Latvijas Filharmonijas Klavieru trio (1992-1999) kopā ar vijolnieku Jāni Bulavu un čellistu Leonu Veldri. Ar šo kolektīvu sniegti koncerti Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Izraēlā, Japānā, Francijā, Polijā un Krievijā.
Sadarbojas ar izciliem Latvijas dziedātājiem Ievu Paršu, Kristīni Gailīti, Krišjāni Norveli, Viesturu Jansonu. Radoša sadarbība izveidojusies ar Latvijas Radio kori tādos nozīmīgos projektos kā Radio tiešraižu koncertcikls Četri gadalaiki četros Latvijas novados u. c.
A. Liepiņš ir daudzu latviešu komponistu (P. Vaska, M. Einfeldes, J. Karlsona, V. Šmīdberga, A. Dzenīša, Im. Zemzara u.c.) skaņdarbu pirmatskaņotājs. Šo autoru darbi ieskaņoti Latvijas Radio fondos un CD.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs (www.bilesuparadize.lv).

Savukārt Ziemassvētku tirdziņš Kalnciema kvartālā notiks piektdien, 23. decembrī 11.00-17.00


Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela,

twitter.com/kalnciemaiela.



Reklāma
Reklāma