Muzikālais projekts Brīnumskapis jau atvēris savas durvis!

Pasaulē ir daudz skapju – lieli skapji un mazi skapji, sienas skapji un virtuves skapīši, drēbju skapji un ledusskapji. Ir jauni smuki skapji, kurus pārdod veikalos, un arī veci, ķirmju sagrauzti skapji, vecās, pamestās mājās. Bet - ir arī pavisam neparasti skapji, kurus sauc par Brīnumskapjiem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Šis muzikālais projekts, pastāvot tikai nepilnu gadu, paspējis aizraut daudzus Latvijas bērnus. To pierāda apmeklētāju skaits koncertos, papildkoncerti, skolas un mūzikas skolas, kur bērni dzied Brīnumskapja dziesmas. Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva

2011.gadā mūzikas albumu "Brīnumskapis" novērtēja, kā labāko bērnu mūzikas albumu. 2012.gadā "Brīnumskapis" nolēmis pārsteigt atkal ar jauniem brīnumiem un atkal vēris vaļā savas durvis!

 

Un šogad uz koncertu tu vari ņemt līdzi kādu grāmatu, ko dāvināt citiem bērniem! "Šogad Brīnumskapis aicina lasīt. Uz koncertu līdzi ņem labu bērnu grāmatu – jaunu vai no sava grāmatplaukta! Ziemassvētku laikā tā būs lieliska dāvana kādai no Latvijas bibliotēkām un tās mazajiem lasītājiem! Jo sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa!", par mazajiem lasītmīļiem rūpējas un grāmatas ziedot aicina Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde.

 

Labdarības projekts "Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa" palīdz bērnu grāmatām nonākt Latvijas bibliotēkās. Labām grāmatām jābūt pieejamām ikvienam bērnam visā Latvijā, neatkarīgi no ģimenes rocības vai dzīvesvietas. Bibliotēkas ir vienīgās vietas, kur bērni var bez maksas lasīt jaunāko literatūru. Šobrīd arī tām trūkst līdzekļu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība aicina iesaistīties un palīdzēt! Dosim iespēju bērniem lasīt!

 

 

Koncertturneja "Ziemassvētki Brīnumskapī" notiks:

1.12. LIEPĀJA, Latviešu biedrības nams, koncerta sākums – plkst.19:00

4.12. SIGULDA, k/z "Baltais flīģelis", plkst.12:00

8.12. VENTSPILS, Teātra nams "Jūras vārti", plkst.18:00

9.12. SALDUS, Kultūras centrs, plkst.18:00

10.12. KULDĪGA, Kultūras centrs, plkst.12:00

11.12. ROPAŽI, Novada kultūras centrs, plkst.11:00

17.12. CĒSIS, CATA kultūras nams, plkst.13:00

18.12. JĒKABPILS, Tautas nams, plkst.15:00

21.12. JAUNPIEBALGA, Kultūras nams, plkst.18:00

26.12. RĪGA, k/z "Palladium", plkst.12:00 un plkst.17:00

28.12. ĪSLĪCE, Kultūras nams, plkst.18:00

Reklāma
Reklāma

Biļetes iegādājamas www.bilesuparadize.lv un "Biļešu Paradīze" kasēs.

 

 

Pirms koncerta bērnu Ziemassvētku tirdziņš!

Koncerta ideja un būtība ir Ziemassvētku svinēšana Brīnumskapī. Vienā koncertā apvienojot rotaļas, dziedāšanu un dejošanu. Šoreiz gan sāksim ar pašu bērnu iniciatīvu, aicinot tos veidot Ziemassvētku tirdziņu. Jau pirms koncerta tie cep piparkūkas un citus saldumus, veido savus rokdarbus. Tad var doties uz Brīnumskapja Ziemassvētku tirdziņu. Pirms katra koncerta veselu stundu skan Ziemassvētku mūzika un ir īsta Ziemassvētku tirdziņa rosība.

Pirms katra koncerta veselu stundu skan Ziemassvētku mūzika un ir īsta bērnu Ziemassvētku tirdziņa rosība.

Labdarības akcija, ziedojot bērnu grāmatas

Pasākuma ietvaros šogad veidosim arī īpašu labdarības akciju. Sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrību aicinām bērnus ziedot grāmatas bibliotēkām, gan tās, kuras jau tie ir lasījuši, gan pavisam jaunas. Ziedo un palīdzi bērnu grāmatām nonākt bibliotēkās!


Koncerts ar rotaļām!

Lai gan muzikālais materiāls ir koncerta pamatā, tomēr koncerts tiek veidots kā izrāde, kurā iesaistās arī bērni un vecāki. Kopā iesim peļu un kaķu skolā, spēlēsim hokeju, sapņosim kopā ar meiteni Malvīni, brauksim uz Zanzibāru, un pārģērbsimies līdz nepazīšanai.

Bet tad atlido Pirmās sniegpārsliņas, un Ziemassvētki pilnībā ienāk arī Brīnumskapī. Bērni, lūdzu, šeit ir Jūsu dāvaniņas - vismīļākās

Ziemassvētku karameļu dziesmas. Tā ir koncerta kulminācija, jo Ziemassvētki ir arī Brīnumskapja lielākais gada notikums. Atliek tikai solīt: "Ka būs jau labi, būs jau silti un vēl piedevām birs no gaisa balti milti"! Un - solīts paliek solīts! Tiekamies Brīnumskapī!

Komanda:

Brīnumskapja komandā ir Ingus Ulmanis (mūzikas producents, dziedātājs, komponists), Andris Sējāns (grupas Cosmos mūziķis, komponists, mūzikas aranžētājs), Aigars Voitišķis (komponists, ģitārists), Kristīne Jurjāne (māksliniece, daudzu teātru, operu un TV raidījumu galvenā māksliniece), Anrijs Grinbergs (mūziķis, mūzikas aranžētājs) un Roberts Rasa (mūziķis, vairāku TV šovu muzikālais vadītājs) un pagaidām noslēpumainā Meitene-Malvīne.

 

Mūzikas albumu "Brīnumskapis" klausies šeit:: www.platforma.lv

Pagājušā gada TV koncertierakstu "Pirmie Ziemassvētki Brīnumskapī" skaties šeit: www.platforma.lv/player/video/brinumskapis/

Vairāk info:: www.draugiem.lv/brinumskapis

Twitter lapa:: twitter.com/brinumskapis

 

Ziemassvētkus brīnumskapī atbalsta un iesaka ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv!

Papildu informācija: Rimants Liepiņš, rimants@platforma.lv