Darbiņš bērniem: papīra sniegavīrs un izkrāsotā egle

Jolanta Kupriša ir iesūtījusi padomus, kā uzvelt sniegavīru bez sniega, izgreznot eglīti bez egles un ne tikai...

Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto.

Pirmais, kas izpušķoja mūsu māju bija papīra sniegavīrs, kuru uztaisījām, samērcējot siltā ūdenī baltas papīra lapas un uzveļot sniegavīru, tad dažāda izmēra bumbas salīmējām ar PVA līmi vienu virs otras, uztaisījām arī cepurīti ar bumbuli :D un nolikām uz radiatora pažūt. Tam nepieciešama bija aptuveni diennakts. Tad ķērāmies pie sejiņas zīmēšanas, arī šeit piedalījās mazais gandrīz trīsgadīgais palīgs. Tika izkrāsotas ne tikai pogas, bet arī deguns. Sevišķi šajā procesā patika lapu mērcēšana ūdenī, kamēr tās izjūk pavisam.


Otrais, ko izdarījām, uztaisījām sniegu istabā! Uz balta diega savērām baltas vates bumbiņas, var nopirkt jau apaļas vates bumbiņas pie kosmētikas piederumiem. Mums istabā ir novilkts striķis no lampas uz līdz skapim, kur dzimšanas dienās karājas baloni, bet tagad snieg sniegs :D Atstājām vietu arī bērnu darbiņiem, jo apmeklējam Bēbīšu skoliņu, un tagad tiek gatavoti tematiski darbiņi ar sniegpārsliņām un svecēm. Uztaisījām arī eņģeli.


Trešais – mums mājās jau ir izrotāta egle! Salīmējām 4 A4 formāta akvareļu papīra loksnes un uzzīmējām lielu egli ar akvareļkrāsām. Lielais palīgs varēja izkrāsoties uz nebēdu. Kad darbiņš bija nožuvis, ar līmpastu piestiprinājām pie sienas uzzīmēto egli. Tika sagriezti un izgriezti dažādi rotājumi no papīra un citiem materiāliem (iepakojuma mīkstais papīrs, šokolādes ietinamais papīrs, dāvanu iesaiņojamās lentītes) un varēja sākties egles pušķošana! Arī pušķošanā piedalījās bērni. Tagad, ieraugot izpušķoto eglīti, pašiem katru dienu ir liels prieks!

Reklāma
Reklāma


Uz, protams, adventes vainags, kas šogad tika veidots no klūgām un viršiem, izdaiļojot ar Yusk nopērkamām zvaigznītēm un dažāda garuma adventes svecēm. Šogad tapa arī dekors ārdurvīm.

Lai izdodas arī Jums radīt mājās svētku sajūtu!
Viennozīmīgi līdz ar bērnu parādīšanos mūsu ģimenē, arī svētku sajūtai ir lielāka nozīme un vēlme izpausties!

 

Iesūtījusi Jolanta Kupriša, konkursa Pušķojam māju Ziemassvētkiem dalībniece