Iznīcina traipus un smakas – praktiskas idejas, kā cukuru izmantot savā labā

Cukurs ir viens no tiem pārtikas produktiem, kas jau gadu desmitiem ir skandālu un strīdu iemesls — vieni uzskata, ka tā ir “baltā nāve”, un pat kripatiņa cukura neatgriezeniski bojā veselību, kamēr citi patērē cukurotus ēdienus un dzērienus, bēdu nezinot. Kā vienmēr, taisnība ir kaut kur pa vidu.
Izmēģini šos praktiskos paņēmienus savā mājsaimniecībā!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini šos praktiskos paņēmienus savā mājsaimniecībā!

Cukurs patiesībā ir ārkārtīgi daudzpusīga sastāvdaļa. Lai gan ārsti un diētas speciālisti tā lietošanu uzturā iesaka ierobežot līdz minimālam līmenim, ir citi veidi, kā izmantot šo saldo ogļhidrātu saimniecībā. Portāls “Brightside” apkopojis dažus no tiem.

 

1. Cukurs pret kukaiņu kodumiem un lapseņu dzēlieniem

Izrādās, cukurs spēj dziedēt koduma vietu, tas vienkārši jāuzber uz niezošās un pietūkušās dzēliena vietas un pēc piecām minūtēm jānoskalo – nieze un pietūkums būs zudis. 

Interesanti, ka cukurs spēcīgi pievilna arī odus. Pētījumā, kas publicēts žurnālā “Plos Biology”, galvenā uzmanība tika pievērsta Āzijas tīģermoskītam, kas pazīstams arī kā tīģera ods vai meža ods, kura dzimtene ir Dienvidaustrumāzijas tropu un subtropu apgabali. Šie moskīti ir ļoti grūti apkarojami un bīstami cilvēkiem, jo pārnēsā tādas slimības kā tropu drudzi, dzelteno drudzi, Zikas vīrusu un citas. 

Pētnieku komanda atklāja, ka jauno tīģermoskītu barošana ar cukura šķīdumu izraisa fizioloģisku reakciju, kas ir līdzīga reakcijai pēc barošanās ar asinīm. Svarīgi ir tas, ka pēc šādas “cukura maltītes”, tika aizkavēta moskītu vēlme pēc cilvēka asinīm. 

 

2. Izņems traipus no apģērba

Sajauciet cukuru ar siltu ūdeni un maisiet, līdz tas veidos pastas konsistenci. Uzsmērējiet uz traipa un ļaujiet ievilkties aptuveni stundu. Pēc tam mazgājiet veļas mazgājamajā mašīnā ar iecienīto veļas pulveri. Šādi no apģērba iespējams izņemt zāles, kafijas, tējas un citus grūti iztīrāmus traipus. 

 

3. Atbrīvo no taukainām rokām

Ar ūdens un cukura maisījumu iespējams ātri tikt vaļā no tauku paliekām uz plaukstām. Pēc tam gan ieteicams rokas nomazgāt arī ar ziepēm. 

Reklāma
Reklāma

 

Cukurs lieliski aizstās arī skrubi. Cukura graudainā tekstūra palīdz nolobīt atmirušo ādu. Lai pagatavotu cukura skrubi, jums būs nepieciešams: 

  • ½ glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 10-15 pilieni lavandas ēteriskās eļļas

 

4. Iznīcina smakas

Ja es griezis sīpolus vai turējis rokās vēl neapstrādātu zivi, zini, cik ļoti smaka iesūcas ādā. Lai no tās atbrīvotos, vienkārši ieber rokās vienu ēdamkaroti cukura un tikpat lielu daudzumu ziepju, pēc tam noskalo rokas ar ūdeni, un smaka būs zudusi. 

Tomēr der atcerēties, ka labākais dabīgais līdzeklis - smaku absorbētājs, būs dzeramā soda. 

 

5. Ja gadījies apdedzināt mēli

Cukurs var būt lielisks sāpju remdētājs. Ja esat apdedzinājis mēli, nogaršojot tikko pagatavotu maltīti, uzberiet uz mēles mazliet cukura un gaidiet, kamēr tas izšķīst. Tas iedarbosies momentā. 

Saistītie raksti