Kas jāievēro, lai mājās neienestu liekus baciļus?

Dodoties ārā pastaigā vai savās ikdienas gaitās ir svarīgi ievērot dažus ieteikumus, lai mājās neienestu baciļus.

Pēc atnākšanas mājās par paradumu vajadzētu kļūt arī ārdurvju roktura notīrīšana.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc atnākšanas mājās par paradumu vajadzētu kļūt arī ārdurvju roktura notīrīšana.

Ārdurvju kliņķis un paklājiņš pie ārdurvīm ir pirmie, pie kā pieķeras baciļi un sīkbūtnes ikreiz, kad pārrodamies mājās no veikala, ārstniecības iestādes, sabiedriska pasākuma un sabiedriskā transporta.


Tāpēc līdztekus roku mazgāšanai pēc atnākšanas mājās par paradumu vajadzētu kļūt arī ārdurvju roktura notīrīšanai – it sevišķi laikā, kad aktivizējas dažādi vīrusi.

Ķīmiskos dezinfekcijas līdzekļus, kādus pārdod veikalos, gan nevajadzētu lietot. Ļoti labi noder sāls, kurā iemaisīti daži pilieni ēteriskās eļļas, piemēram, eikalipta vai vīraka. Rokturus var notīrīt arī ar stipru ārstnieciskās salvijas un rozmarīna novārījumu.

Mazie ārdurvju paklājiņi kārtīgi jāizpurina svaigā gaisā vismaz reizi nedēļā. Ja paklājiņš ir piemērots mazgāšanai veļasmašīnā, to mazgā reizi divās nedēļās.

Pārējo paklājiņu kopšanai izmanto kādu mazgāšanas līdzekli, asu suku un ūdeni, vēlams, tekošu (piemēram, no šļūtenes).

Reklāma
Reklāma

Laukos, kur ārdurvju tepiķītī nereti saķeras dubļi un citi pamatīgāki netīrumi, ļoti labi noder mazie daudzzaru augsnes irdinātāji – ar tiem izkasa pieķepušos netīrumus un pēc tam tepiķīti vai nu izpurina, vai arī izmazgā un izžāvē.

 

Avots: Jauns.lv