Izdarīt pareizās izvēles, iekārtojot vannas istabu

Ja Jūsu plānos ir satraucošais mājokļa iekārtošanas darbs un esat apstājies pie vannas istabas, tad spontanitātei te nebūs vietas. Vannas istaba ir telpa, pie kuras īpaši svarīgi piedomāt, jo tā visbiežāk tiek apmeklēta gan dienai iesākoties, gan noslēdzoties. Svarīgi, lai tas, ko tajā redzat un lietojat, sniedz gandarījumu un pozitīvu iedvesmu un, protams, ir arī funkcionāls. 

 Vannas istaba ir telpa, pie kuras īpaši svarīgi piedomāt, jo tā visbiežāk tiek apmeklēta gan dienai iesākoties, gan noslēdzoties.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vannas istaba ir telpa, pie kuras īpaši svarīgi piedomāt, jo tā visbiežāk tiek apmeklēta gan dienai iesākoties, gan noslēdzoties.

To, kā Jūs jutīsieties savā vannas istabā, ietekmēs gan izvēlētās virsmas, sienu un grīdas seguma risinājums, krāsu palete un arī vannas istabas mēbeles. Līdzīgi kā jebkurā citā mājokļa telpā, arī šeit var pavērties plašs iespēju lauks – vien jāzina, kādas formas, krāsas, izmēra un funkcijas ir svarīgas. 

Līdzīgi kā iekārtojot jebkuru citu mājokļa telpu, sākotnējās domas par primāri nepieciešamo var mainīties, kad aplūkosiet visas šodien piedāvātās iespējas. Piemēram, priekšnama mēbeles - tās nav tikai spogulis un apavu skapis. Priekšnama iekārtošanai pieejamais klāsts sniedzas sākot no apavu plaukta, pakaramiem līdz īpašām kumodēm, priekšnama soliņiem un funkcionāliem skapīšiem – arī tas viss pieejams mājas lapā


Viss atkarīgs no telpas lieluma un Jūsu vēlmēm. Arī virtuves mēbeles interneta veikalā 220.lv var Jūs pārsteigt ar savu daudzveidību un neierobežotajām iespējām. Nereti nākas dzirdēt atziņu - jo mazāka telpa, jo vairāk tā prasa enerģiju un izdomu tās veiksmīgā iekārtošanā. Tomēr gudri visu izvērtējot, vieta var atrasties pat sākotnēji neplānotiem interjera elementiem. 

Pirmais jautājums uz kuru nepieciešams atbildēt pirms vannasistabas remonta - kāda būs tās galvenā funkcija Jūsu ikdienā. Vai tā būs lielas ģimenes vannas istaba vai spa tipa telpa, kur meklēsiet relaksāciju pēc garas darba dienas.

 

Plaša izvēle Jūs sagaida, ja meklēsiet mēbeles vannas istabai interneta veikalā 220.lv.

Tālāk sekos seši ieteikumi, kas atvieglos Jūs pirmajās pārdomās par izvēlēm, kas jāizdara:
1. Plānojot vannas istabas iekārtojumu, atbildiet uz pirmo jautājumu - kāda būs tās galvenā funkcija Jūsu ikdienā. Vai tā būs lielas ģimenes vannas istaba vai spa tipa telpa, kur meklēsiet relaksāciju pēc garas darba dienas.

 
2. Ņemot vērā vannas istabas telpas lielumu, Jums ir iespēja kombinēt dažādas nepieciešamās mēbeles vai arī izvēlēties vannas istabas mēbeļu komplektus dažādās krāsās. Komplektu izvēle radīs vienotu stilu un noteiktu noskaņu, kā arī atvieglos iekārtošanas soļus. Tomēr atcerieties, ka viegluma sajūta, ieejot Jūsu vannas istabā, būs tad, ja nebūsiet to pārsātinājis ar visām iespējamām mēbelēm. Svarīgi, lai Jums ir arī brīva telpa. Ja telpas izmēri īsti to nepieļauj, necentieties tajā ievietot lielu vannu, bet labāk izvēlaties ērtu un kvlitatīvu dušas kabīni. Varbūt, ka telpas izmērs un Jūsu iespējas pieļauj abus variantus.


3. Esiet reāls, skatoties uz telpas lielumu un iespējām to iekārtot. Redzot, cik liela ir pieejamā vannas istabas telpa, pirms izdariet izvēli, noņemiet precīzi mērus, un pasūtot esiet pārliecināts, ka esat atradis konkrētajām mēbelēm vispiemērotāko vietu. Izvēles nedariet spontāni. Ja nepieciešams, aiciniet palīgā speciālistu, kas var dot vērtīgas norādes un būtiskus ieteikumus. 

 

Ja esat klasisko gaišo toņu piekritējs, nebaidieties izmēģināt vannas istabas aksesuārus atsvaidzinošos un dzīves priecīgos toņos. 


4. Atkarībā no Jūsu dzīvesstila un gaumes, izvēlieties atbilstošākās krāsas. Ja nepieciešams, aiciniet dizaineri pareizo krāsu salikuma izveidē. Esiet drošs, ka izvēlēto mēbeļu krāsa iederēsies Jūsu izvēlētajos sienas un grīdas toņos, un ka pašam patīk atrasties telpā ar konkrētajām krāsām. Pat, ja esat klasisko gaišo toņu piekritējs, nebaidieties izmēģināt vannas istabas aksesuārus atsvaidzinošos un dzīves priecīgos toņos. 

 

5. Izvēlieties pareizu un atbilstošu apgaismojumu. Visbiežāk vannas istabas ir blakus vai netālu no guļamistabas, tāpēc apgaismojums ir jāizvērtē rūpīgi, jo negribēsiet nakts vidū tikt pārsteigts ar spilgtu un nepiemērotu gaismu. Ir pieejami dažādi risinājumi, lai panāktu maksimālu komfortu un arī enerģijas ietaupījumu. 

 

Vannas istaba noteikti ir telpa, kuru iekārtot, domājot ilgtermiņā, tāpēc atcerieties, ka, izvēloties kvalitatīvas mēbeles un piederumus, tie dos gandarījumu un nepatīkami nepārsteigs neiedomājamākajos brīžos. 

 

6. Kad zināsiet, ko gribat redzēt savā jaunajā vannas istabā, ķerieties klāt pie aprēķiniem, cik vēlamais izmaksās. Pieejamā klāsta apjoms ir gana plašs, lai sev noderīgo un vēlamo atrastu dažādās cenu kategorijās. Galvenās vannas istabas mēbeles ir – vannas istabas skapīši, plaukti, spoguļi, kā arī tas var būt apvienots vannas istabas mēbeļu komplektos. Vannas istaba noteikti ir telpa, kuru iekārtot, domājot ilgtermiņā, tāpēc atcerieties, ka, izvēloties kvalitatīvas mēbeles un piederumus, tie dos gandarījumu un nepatīkami nepārsteigs neiedomājamākajos brīžos. Iekārtoto vannas istabu noteikti ar laiku varat papildināt, atsvaidzināt ar dažādiem aksesuāriem – pakaramajiem, paklājiņiem, vannas istabas piederumu komplektiem.