Pēc vairāku gadu pieredzes loģistikas darbā Lielbritānijā, Nīderlandē un Vācijā nodibina savu uzņēmumu Latvijā jeb Kā iegādāties kvalitatīvas preces izdevīgāk

"Tas nav bizness, bet gan pašam sev izveidota darba vieta, kur darīt to, kas sirdij tīkams," saka "Deshop.lv" vadītājs Juris, kurš sevi labprātāk dēvē par loģistikas speciālistu. Viņa teikto apliecina gan joprojām pieaugošais klientu skaits, gan arī piešķirtās lielās atlaides tiem, kam tas visvairāk vajadzīgs, piemēram, "Goda ģimenes" karšu īpašniekiem.
“Deshop.lv” ir savienojums starp Vācijas interneta veikaliem un Latvijas iedzīvotājiem, saka tā dibinātājs Juris.

FOTO: no personīgā arhīva

“Deshop.lv” ir savienojums starp Vācijas interneta veikaliem un Latvijas iedzīvotājiem, saka tā dibinātājs Juris.

Ir tik daudz dzirdēts par izdevīgajām cenām Vācijas veikalos un preču augsto kvalitāti, taču, ieskatoties šo veikalu interneta vietnēs, daudzos no tiem iepirkties attālināti iespējams vien tiem, kas preces var saņemt turpat Vāczemē. Piegādes uz Latviju nav. Tas bija iemesls, kamdēļ piedzima “Deshop.lv”, bet par visu pēc kārtas. 

 

Laimes meklējumi

Kas zina, kā viss būtu izvērties, ja ne Jura un viņa sievas lēmums tālajā 2013. gadā doties uz Vāciju lielo laimi meklēt. “Un atradām,” saka Juris, “tur piedzima mūsu meita!” 

Taisnības labad gan jāteic, ka tas notika mazliet vēlāk – 2015. gada 20. februārī, pirms tam abi turpināja uzkrāt savu jau iepriekš iegūto pieredzi DHL, Ceva un citos loģistikas uzņēmumos. “Arī Vācijā dabūjām darbu tieši DHL, kas nodrošina preču kustību HP produktiem,” paskaidro Juris un papildina: “Ieguvām gan labu darba pieredzi loģistikā, gan arī citu redzējumu uz pasauli. Pāris mēnešu laikā varēju darīt jau praktiski visu, un vadība novērtēja manu darbu ne tikai ar algu, bet arī ar komplimentiem.”
 

Abi ar sievu strādājuši vienā maiņā, iekārtojuši mājokli svešzemē un tad arī tapa kopīgs lēmums par ģimenes paplašināšanos. Drīz vien bērniņš pieteicās, un tā bija vēl viena lieliska pieredze – darba vietā grūtniecēm tiek izrādīta īpaša cieņa, dodot pašus vieglākos darbus utt. “To ļoti novērtēju,” saka Juris. 

 

Ilgas pēc mājām

Aptuveni divus mēnešus pirms dzemdībām topošajiem vecākiem ir iespēja pieteikties vizītē, lai iepazītu dzemdību nodaļu, kur plānots laist pasaulē bērniņu. 

“Ārstniecības iestādē uz grīdas sazīmētas līnijas, kas katrai nodaļai ir savā krāsā, lai viegli atrast,” stāsta Juris. Dzemdību nodaļā bijusi iespēja apskatīt palātas, izvēlēties ēdienkarti, izrunāt, kādi pretsāpju līdzekļi pieejami māmiņai, kā notiek dzemdības ūdenī utt. “Vēl ļoti pārsteidza, ka pirmos bērna kopšanas līdzekļus, zeķītes un knupīti dāvina slimnīca,” atklāj Juris.
 

Kad pasaulē nāca Megija, viņš atgriezās aktīvajā darba režīmā, taču abiem jaunajiem vecākiem mazpamazām pieauga ilgas pēc mājām Latvijā. “Lai meita redz arī vecvecākus,” piebilst Juris un atklāj, ka tieši tāpēc sākuši domāt par atgriešanos dzimtenē – par mājokli, darbavietu. 

“Dzīvoklis mums jau bija Rīgā, bet darbu atradu sludinājumu portālā – transporta kompānija meklēja loģistikas speciālistu. Interesanti, ka darba pārrunas bija iespēja veikt Vācijā. Izrunājāmies, vienojāmies par samaksu un citām ar darba pienākumiem saistītām lietām un sākām pārvākšanos atpakaļ uz Latviju. Brālis atbrauca ar busiņu un piekabi un tajā visu arī salikām. Braucām ar prāmi no Travelmundes uz Liepāju, un vēl tagad atceros pirmo dziesmu, kuru dzirdēju radio – “Es atgriežos mājās”, izpilda A.Virga un I. Fomins. Meitai tad bija pusotrs gads,” stāsta Juris un atklāj, ka uz jauno darbu devies jau otrajā dienā pēc atgriešanās dzimtenē.  

 

Ideja par “Deshop.lv”

Juris atzīst, ka pirms atgriešanās Latvijā nebija izpildījis vienu no galvenajiem mājasdarbiem – cenu salīdzināšanu: “Likās, ka Latvijā viss ir lēti, bet atbraucot bijām pārsteigti, un īpaši par bērnu drēbju cenām, kas, salīdzinot ar Vācijas cenām, bija reiz divi. Arī citas lietas maksāja krietni dārgāk.” 

 

“Meita pirmo reizi no Vācijas saimniecības preču veikala DM saņēmusi paciņu. Tad sapratām, ka vajadzīga atlaide piegādes maksai, jo citādi vairs nebūs tik izdevīgi,” saka Juris. 

 

Juris ar sievu pamanīja, ka cilvēki iepērkas Vācijā par salīdzinoši zemām piegāžu izmaksām, un arī paši sāka pētīt iespējas, kā sarūpēt meitai nepieciešamās lietas no veikaliem, kuros bija raduši iepirkties, vēl dzīvojot Vācijā. Tie bija pirmie soļi pretī sava biznesa uzsākšanai. Jo īpaši tāpēc, ka uzņēmums, kur Juris tagad strādāja, pamazām izbeidzās – kolēģu kļuva arvien mazāk, un Juris nesaskatīju izredzes ilgi dzīvot šim uzņēmumam. 

"Izvērtējot savas un potenciālo klientu vajadzības, izveidoju savu uzņēmumu, kas darbojas līdzīgā nozarē,” viņš rezumē. Spert tik izšķirīgu soli pamudināja arī vairāki klienti, un tā “ar vienu no šoferiem, kas bija mans bērnības draugs, sadabūjām busiņu un sākām pirmos pārvadājumus. Dažas Latvijas ģimenes apgādājām ar precēm no Vācijas”.

 

Megija ir liela palīdze tētim. 

 

Vadītāji ir klienti 

Sākotnēji par noliktavas telpām Vācijā kalpoja paziņas dzīvoklis, kur nedēļas laikā pienāca līdz piecām paciņām. Skaidrs, ka šādi nopelnīt iztikšanai nevarēja, tāpēc uz Latviju papildus tika vesti lietoti velosipēdi, mēbeles un citas lietas, kuras pārdot, lai nosegtu transporta izdevumus. 
 

“Pašam nācās uztaisīt mājaslapu, ko nekad nebiju darījis, taču to izveidoju 14 naktīs. Bija jāizdara vēl virkne lietu, bet naudas bija mazāk nekā jebkad, jo transports prasa daudz līdzekļu – gan degviela, gan remonts, arī visur citur bija jāmaksā... Bija tik smagi brīži, ka dažkārt radās doma par padošanos, strādāt vienkāršu darbu, bet tas nav manā dabā. Grūtajos brīžos palīdzēja visi, kam to lūdzu – ģimene un tuvākie draugi. Ne tikai finansiāli, bet arī ar padomiem, ieteikumiem un cita veida nepieciešamo informāciju. Paldies visiem, kuri palīdzēja un man noticēja!" uzsver Juris.
 

Reklāma
Reklāma

Iknedēļas sūtījumu piegāde. 

 

Pasūtījumu skaits sāka palielināties, jo klienti, salīdzinot ar iepriekšējo uzņēmumu, kur Juris strādāja, tagad saņēma cita līmeņa servisu – uz viņu jautājumiem vienmēr atbild uzņēmuma vadītājs, kurš arī risina radušās problēmas, sniedz padomus un, jā, pat izsniedz un, ja nepieciešams, arī piegādā paciņas. 

 

Juris gan sevi nekad nesauc par vadītāju: “Mans tituls vienmēr bijis un ir loģistikas speciālists, jo manā uzņēmumā vadītāji ir klienti – es viņus uzklausu un cenšos izpildīt norādījumus. Pats sevi iztēlojos klientu vietā, jo arī es sūtu savam bērnam pārtiku, sadzīves ķīmiju, apģērbus, rotaļlietas un visu citu, kas nepieciešams, par krietni izdevīgākām cenām no Vācijas, turklāt – augstākas kvalitātes.”

 

“DESHOP” ir savienojums starp Vācijas interneta veikaliem un Latvijas iedzīvotājiem

“Deshop.lv” piedzima 2017. gadā, un, kā saka tā dibinātājs, šo gadu laikā attīstība notikusi neticami ātri, taču tikai tāpēc, ka tiek ņemtas vērā klientu vajadzības – tiek nodrošināta pietiekami ātra piegāde, un “Deshop.lv” tā  ir reizi nedēļā, tāpat cilvēkiem ir pietiekami daudz laika pasūtīt, piemēram, dāvanas. Turklāt uzņēmums sadarbojas ar visiem tiem Vācijas veikaliem, kuros pieejamas visizdevīgākās cenas. 

 

Kāpēc vajadzīgs “Deshop.lv”, lai iepirktos Vācijā? Jo neviens no šiem veikaliem, kas atrodami “Deshop.lv” mājaslapā, nepiegādā preces Latvijā, bet tikai Vācijas teritorijā.
“Mums ir ļoti paveicies ar Vācijas populārāko saimniecības preču veikalu DM, kas piegādā preces Vācijas teritorijā, bet mēs tās atvedam uz Latviju. Viņiem ir ne tikai kvalitatīvas preces par ļoti labām cenām, bet viss ir arī rūpīgi iepakots, kas sūtījumiem nav mazsvarīgi,” uzsver Juris un atklāj – tā kā saimniecības preču svars parasti ir gana liels, lai sūtījumi būtu tiešām izdevīgi Latvijā, “Deshop.lv” saviem klientiem piedāvā 50 % atlaidi piegādes maksai no šī saimniecības preču veikala. Arī tas ir viens no iemesliem, kamdēļ DM iemantojis popularitāti Latvijas klientu vidū.  
 

Rūpīgi iepakotie sūtījumi tiek nodoti tālākai piegādei uz pakomātiem vai adresēm visā Latvijā. 

 

Tāpat “Deshop.lv” klientu ļoti iemīļots veikals ir Limango, kur katru dienu pieejamas jaunas atlaides un bieži tieši tam, kas vajadzīgs, piemēram, bērnu Geox apavi tur nopērkami par 20-35 eiro, Reima kombinezoni par 40 eiro u. tml.  

“Patiesībā šis ir cilvēku iemīļotākais veikals. Otrs populārākais ir Zalando lounge, kur preces ir uz pusi lētākas nekā Latvijā. Trešais ir Ebay.de, kur atrodams viss. Piemēram, pats savai meitai sūtu Baby born drēbītes,” uzskaita Juris un piebilst, ka šis nebija domāts kā reklāma: “Mēs saviem vairāk nekā 3000 klientiem cenšamies nesūtīt pārāk daudz reklāmas, taču diezgan bieži klienti paši, ienākot pēc savas paciņas un redzot citus sūtījumus, prasa – kas tas, ko tur var nopirkt un tamlīdzīgi. Informējam arī par atlaidēm, bet tikai tad, ja ir kas īpašs.”  
 

Jāpiebilst, ka 2023. gadā, “Deshop.lv” saviem klientiem piegādāja vairāk kā 80 000 dažādu preču.

 

Paciņas ar bultām ir no Amazon, kas arī ir ļoti populārs veikals. Ja savā kontā kā piegādes adresi norādīsiet Vāciju, tad jums būs krietni plašāks piedāvājums. 

 

Īpašie bonusi

  • Lai palīdzētu vēl vairāk ietaupīt, īpaši tiem, kuriem tas ir vissvarīgāk, “Goda ģimene” kartes īpašniekiem pieejama papildus 20 % atlaide. Vairāk lasi ŠEIT
  • Reģistrējoties “Deshop.lv”, katrs jaunais Klients savā maciņā saņem 10 eiro, kas paredzēti piegādes maksas segšanai. Vairāk lasi ŠEIT.
  • Regulāri pieejami arī citi bonusi un atlaides, aktuālā informācija atrodama ŠEIT

 

Jāuzsver, ka Deshop.lv arī nodrošina neveiksmīgo pirkumu atgriešanu veikaliem. 

 

Kur saņemt pasūtījumu?

  • “Deshop.lv” noliktavā Rīgā, Jelgavas ielā 45;
  • sev ērtākajā pakomātā visā Latvijā;
  • savā dzīvesvietā, izvēloties piegādi ar kurjeru.

Saistītie raksti