Cik maksā cieņpilna attieksme grūtniecības laikā?

Mazuļa gaidīšanas laiks ir īpašs. Un tāda grib justies arī katra topošā māmiņa. Šīs izjūtas palīdz sajust ne tikai tuvo un mīļo cilvēku uzmanība un gādība, bet arī kvalitatīva aprūpe un cieņpilna attieksme ārsta kabinetā. Jautājums — kur to saņemt un cik tas maksā?

Foto iesūtījusi Līga Štrausa, mammam.lv.tetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Līga Štrausa, mammam.lv.tetiem.lv reģistrētā mamma.

Katrai sievieteisavs ārsts
Daudzām sievietēm, veicot ikgadējās profilaktiskās apskates pie ginekologa, šķiet mazsvarīgs jautājums, kurā iestādē un pie kura speciālista analīzes tiek nodotas. Ārsta izvēle nereti aktualizējas laikā, kad sieviete jau ir gaidībās, un ceļš pie speciālista jāmēro teju katru mēnesi. 

FOTO iesūtījusi Līga Štrausa, mammam.lv.tetiem.lv reģistrētā mamma.

Klīnikas „Premuim Medical” vadītāja Signe Dauškane-Platace aicina sievietes savu uzticamo ārstu atrast jau tad, kad prātā tikai sāk rosīties doma par mazuļa ieņemšanu: „Kamēr sieviete vēl tikai plāno mazuli vai pat tikai dzīvo kopā ar vīrieti, ar kuru nākotnē varētu būt bērniņš, viņas uzdevums ir atrast ginekologu, kuram pilnībā uzticas. Pie šī ginekologa jādodas laikus, lai izrunātos par gaidāmo grūtniecību, jo nepietiek, ka pāris mazuli plāno tikai galvā. Pirms mazuļa ieņemšanas ginekologs paņems specifiskas analīzes, jo ir svarīgi, lai visi pārsteigumi attiecībā uz topošās māmiņas veselību nāk gaismā pirms grūtniecības iestāšanās. Sievietes veselība ir būtisks priekšnoteikums attiecībā uz gaidāmo mazuli, kā arī nodrošina sirdsmieru visas grūtniecības laikā.”

Kamēr sieviete vēl tikai plāno mazuli vai pat tikai dzīvo kopā ar vīrieti, ar kuru nākotnē varētu būt bērniņš, viņas uzdevums ir atrast ginekologu, kuram pilnībā uzticas.

Kā izvēlēties savu speciālistu?
Mazuļa gaidīšana ir ļoti atbildīgs laiks, jo sievietei jārūpējas ne tikai par savu veselību un labsajūtu, bet arī par gaidāmā mazuļa attīstību. Tāpēc speciālista izvēle ir nopietns process. Iet pie ārsta kādā privātpraksē vai pie valsts ārsta? Cik sieviešu, tik viedokļu. „Pēc savas pieredzes varu teikt, ka vislabāk tomēr ir pie privātā ārsta stāties uzskaitē. Man sanāca poliklīnikā nomainīt trīs ginekoloģes līdz beidzot pārgāju pie privātā. Nu jā, naudas iziet nedaudz vairāk, bet tas ir tā vērts. Gan vislabāko attieksmi, gan aprūpi, gan profesionalitāti tu saņemsi tikai no privātā ārsta. Var jau būt, ka valsts iestādē ir kāds labs ginekologs, bet man uzticība neatgriezeniski ir zudusi. Atmiņā palicis tikai riebums pret tādu nolaidību, kādu es saņēmu pirms dažiem mēnešiem, kad stājos laimes pilnā uzskaitē ar savu pirmo grūtniecību,” pieredzē dalās kāda topošā māmiņa.  
Savukārt kāda cita mamma forumā raksta: „Man ir divi bēbīši. Ar pirmo biju pie privātās dakteres, ar otro pie valsts ārsta. Atšķirību pilnīgi nekādu nejūtu. Maldi, ja domā — maksāšu, tad būs labāk.”

Reklāma
Reklāma

FOTO: Klīnikas „Premuim Medical” vadītāja Signe Dauškane-Platace.

Vēl kāda pieredze: „Noteikti jāiet pie privātā ārsta. Es biju gatava maksāt to lielo naudu, jo zināju, ka šis ārsts visu izdarīs kā nākas, līdz ar to man par mazuļa gaidīšanu un sagaidīšanu ir visskaistākās atmiņas. Es pat nepieļāvu domu iet pie valsts ārstiem, jo gribēju, lai man grūtniecība ir labi uzraudzīta.”
„Es biju pie privātā, bet beigu beigās sapratu, ka nākamreiz iešu pie valsts ārsta, jo milzu nauda iziet, un brīžiem šķiet, ka tev nozīmē vizītes tikai tādēļ vien, lai iekasētu naudiņu... Diemžēl man bija reizes, kad neko vairāk par apjautāšanos, kā iet, un šokēšanos par augsto asinsspiedienu un pēcāk sekojošo brīnīšanos, ka nav tūskas, nav reiboņu, utt. nebija,” raksta mamma ar segvārdu Sunny.
Klīnikas „Premuim Medical” vadītāja Signe Dauškane-Platace piekrīt, ka maksas ārsts vēl nenozīmē kvalitāti. Tāpat arī daudzi ārsti, kuri noslēguši līgumus ar valsti, strādā ļoti atbildīgi un ar lielu mīlestību. Pašai Signei ir abējāda pieredze: „Ar pirmo bērnu es biju uzskaitē pie valsts ārsta, jo citu iespēju tolaik nebija, bet ar otru bērnu biju uzskaitē privātā klīnikā.” Savukārt par izdevumiem  viņa atceras, ka dodoties uz vizīti nekad nezināja, cik būs jāmaksā. Šī pieredze lieti noderēja, veidojot klīnikas „Premium Medical Grūtnieces aprūpes Premium karti”.

Līdz 2011. gada 30. septembrim „Grūtnieces aprūpes Premium karti” vari iegādāties par 90 Ls lētāk. 

Alternatīva apdrošināšanai
„Ar mums līgumus nelabprāt slēdz apdrošināšanas kompānijas, jo tiklīdz kādam apdrošinātājam ir līgums ar mums, pacientu skaits ievērojami palielinās. Savukārt apdrošinātājus interesē, lai pakalpojums būtu lēts, bet mēs piedāvājam kvalitatīvu un cieņpilnu medicīnu sakārtotā un pacientam draudzīgā vidē, tāpēc reāli nav iespējams, ka mūsu pakalpojums maksātu maz. Laika gaitā mūsu patstāvīgajiem klientiem radās jautājums, vai mums nav kādas lojalitātes kartes kā alternatīva apdrošināšanai. 2008. gadā, kad uzsākām darbību, vēl nebijām tam gatavi. Mums bija vajadzīgi vairāk nekā divi gadi, lai izpētītu un saprastu mūsu klientu vajadzības un izstrādātu visatbilstošākos produktus,” par „Grūtnieces aprūpes Premium karti” stāta Signe Dauškane-Platace. „Turklāt šāda pakalpojuma radīšana nav vienkāršs process. Viena lieta ir piedāvāt viena speciālista pakalpojumu, bet šajā gadījumā mēs piedāvājam veselu kompleksu. Mums bija jāizveido kvalitatīvs produkts, kurš ir kā pievienotā vētrtība mūsu jau esošajiem pakalpojumiem, jo mūsu klients mums ir vislielākā vērtība.”

Vārds „cieņpilns”ne tikai uz papīra
Domājot par piedāvājumu klientiem, klīnika „Premium Medical” parūpējušies, lai vārds „cieņpilns” nav tukšs apgalvojums, bet gan realitāte, ar ko saskaras ikviens klīnikas apmeklētājs. Daudzviet, dodoties pie ārsta arī pēc pieraksta, gadās iestrēgt rindās, tāpēc „Premium Medical” ļoti nopietni piedomājis pie laika menedžmenta. Precīza laiku ievērošana ir katra ārsta atbildība, arī vizīšu laiki ir pienācīgā garumā, lai ir iespējams ar ārstu izrunāt visus aktuālos jautājumus. Zanda par garajām rindām un ārstu aizņemtību raksta: „Ejot pie privātā ārsta, vienmēr zinu, ka tikšu kabinetā savā laikā un nevajadzēs gaidīt ilgāk. Tāpat es zinu, ja mani kas uztrauc, savai dakterei varu piezvanīt arī brīvdienās un apjautāties, kā rīkoties. Taču to, ka valsts ārsti būtu sliktāki vai labāki, nevaru teikt. Aizņemtāki, jā. Tāpat arī bieži poliklīnikās jāizstāv rindas reģistratūrās un jāsaskaras ar ne tik laipnu attieksmi.”
Cieņpilnu attieksmi nodrošina ne tikai izsmeļošu atbilžu sniegšana uz visiem jautājumiem un precīza pieraksta ievērošana, bet arī nodrošināta iespēja klientam rēķināties ar izdevumiem. Un tā ir vēl viena „Grūtnieces aprūpes Premium kartes” priekšrocība. „Ņemot vērā ekonomisko situāciju, svarīgi, ka kartē ir pilnīgi viss, ko vien grūtniecības laikā vajag – ginekologa apmeklējumi, visas „lielās” ginekoloģiskās sonogrāfijas pie dr.Seržanta, kā arī visas asins un urīna analīzes, kādas grūtniecības laikā tiek rekomendētas (vairāk kā valsts programmā). Ja grūtniecei rodas kādi jautājumi, ir kādas problēmas, piemēram, mazliet velk kreiso sānu, kaut kur dur, mazliet smērējas, slikta dūša, rodas jautājumi, vai tas ir normāli, tad droši var nākt pie ginekologa, kurš tajā dienā pieņem, un ar kuru šos jautājumus izrunāt. Un par to nav papildus jāmaksā. Tāpat nevienas grūtniecības laikā nevar izvairīties no tādiem gadalaikiem kā ziema, rudens vai pavasaris, kad aktuālas ir gripas epidēmijas un vienkārši saaukstēšanās. Grūtniecības laikā nereti arī atklājas citas slimības un saasinās hroniskās kaites, tad pie visiem „šaurajiem” speciālistiem sieviete nāk vai nu ar 50% atlaidi, vai arī pie ģimenes ārsta bez maksas,” skaidro „Premium Medical” vadītāja.

Līdz 30. septembrimīpašais piedāvājums!
Domājot par demogrāfisko situāciju Latvijā, klīnika „Premium Medical” vēlas atbalstīt topošos vecākus, tāpēc līdz 2011. gada 30. septembrim piedāvā Grūtnieces aprūpes Premium karti iegādāties par 90 Ls lētāk.  
Veicot maksājumu vienā reizē, stājoties uzskaitē pie ginekoloģēm, grūtniecības uzraudzības un dzemdību speciālistēm Elīnas Bērziņas un Gitas Ruttasas — 390Ls (parasti 480Ls). Ja esi jau stāvoklī un pēc ārsta apmeklējuma un pirmajiem izmeklējumiem izlem, ka Premium karte Tev būtu labākais risinājums, varēsi to iegādāties attiecīgi lētāk (piemēram, no 16. grūtniecības nedēļas karte izmaksās 300Ls).

Vairāk lasi: http://premiummedical.lv