No janvāra vidus riska grupas grūtnieču konsultēšana notiks Bērnu slimnīcā

Prenatālās diagnostikas nodaļai jauna adrese - Rīgā, Vienības gatvē 45, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS). Prenatālās diagnostikas nodaļas speciālisti savas darbības rezultātā spēj nodrošināt agrīnu iedzimto augļa attīstības anomāliju diagnostiku un augļa ģenētiskās patoloģijas gadījumā savlaicīgi lemt par grūtniecības tālāku vadīšanu. Sākot ar 15.janvāri, prenatālās diagnostikas nodaļas pakalpojumus varēs saņemt Bērnu slimnīcā.
Prenatālās diagnostikas nodaļas speciālisti veic paaugstināta ģenētiskā riska grupas grūtnieču konsultēšanu un izmeklēšanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Prenatālās diagnostikas nodaļas speciālisti veic paaugstināta ģenētiskā riska grupas grūtnieču konsultēšanu un izmeklēšanu.

 

Prenatālās diagnostikas nodaļas speciālisti veic paaugstināta ģenētiskā riska grupas grūtnieču konsultēšanu un izmeklēšanu, kā arī medicīniski ģenētisko konsultēšanu ģimenēm, sniedzot sekojošus  pakalpojumus:

11 - 13⁺⁶ grūtniecības nedēļās kombinētais skrīnings (augļa ultrasonogrāfija un bioķīmiskās analīzes), 20 - 22 grūtniecības nedēļās augļa ultrasonogrāfija (detalizēta augļa anatomijas izvērtēšana, ultrasonogrāfiskie marķieri), detalizēta augļa ultrasonogrāfija strukturālu un hromosomālu augļa attīstības anomāliju gadījumā, intrauterīnas augļa augšanas aiztures monitorings riska grupai (pēc 24 grūtniecības nedēļās), multidisciplināri ārstu konsīliji iedzimtu augļa attīstības anomāliju gadījumā, ģenētiķa, bērnu ķirurga, bērnu kardiologa, bērnu urologa u.c. speciālistu konsultācija, nākamās grūtniecības plānošana u.c.

No 15.janvāra speciālisti pieņems katru darba dienu no plkst.8 līdz 16, iepriekš pierakstoties pa tālruni 67373562.

Reklāma
Reklāma

Lai saņemtu valsts apmaksātus prenatālās diagnostikas nodaļas pakalpojumus, ir nepieciešams nosūtījums no ģimenes ārsta vai ārsta ginekologa, pie kura grūtniece ir uzskaitē un kam ir līgums ar Nacionālās veselības dienestu.

Medicīniskās ģenētikas klīnika ir klīniskais dienests Latvijā, kas nodrošina ģenētisko konsultēšanu visa vecuma pacientiem un to ģimenēm, kurām ir aizdomas par iedzimtu vai pārmantotu ģenētisku saslimšanu. Klīnikas struktūrā ietilpst vairākas nodaļas, tostarp prenatālās diagnostikas nodaļa, kas nodrošina paaugstināta ģenētiskā riska grupas grūtnieču konsultēšanu un izmeklēšanu.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar Bērnu slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāju Romēnu Namnieci.