"Man daudzi teica, lai neņemu vīru līdzi uz dzemdībām". Stāstu konkursā mammas dalās bērniņa gaidīšanas pieredzē

"Nu jau pagājuši 5 mēneši kopš esam kopā ar meitiņu, bet grūtniecība un bērniņa nākšana pasaulē bija notikums, kas spilgti paliek atmiņā," raksta "Mammamuntetiem.lv" lasītāja Santa Kukosjana.
Nekad neaizmirsīšu to laimi pirmo reizi sajust bērnu sev uz krūtīm, tas ir neaprakstāmi. 

FOTO: no personīgā arhīva

Nekad neaizmirsīšu to laimi pirmo reizi sajust bērnu sev uz krūtīm, tas ir neaprakstāmi. 

Mamma Santa Kukosjana savu dzemdību stāstu iesūtījusi "Mammamuntetiem.lv" un “Bambo Nature” rīkotajam dzemdību stāstu konkursam "Kā es satikos ar savu bērniņu"

 

Biju zaudējusi cerību kļūt par mammu

Meitiņa man ir Dieva dāvana, jo biju zaudējusi cerību, ka kādreiz kļūšu par mammu. Iepriekšējās attiecībās pāris gadus centāmies tikt pie bērniņa, bet viss velti. Kad iepriekšējās attiecības beidzās, pēc kāda laika satiku savu nu jau vīru, un, tiklīdz sapratām, ka vēlamies kļūt par vecākiem, mums pieteicās meitiņa. Tas bija ļoti emocionāli iepriekšējās pieredzes dēļ.
 

Grūtniecība bija kā pasaka, kuras laimīgās beigas nevarēju vien sagaidīt. 
Kad pienāca lielā diena un no rīta nogāja pirmie ūdeņi, īsti pat nesapratu, vai tiešām meitiņa ir gatava dzimt. Pēc padoma zvanīju māsai, kura apstiprināja, ka process ir sācies, un tad man parādījās pirmais nopietnais stress.

 

Viss noritēja veiksmīgi un ātri, jau pusdienlaikā satikām savu meitiņu. 


 

Gribu iedrošināt nebaidīties jautāt padomu kādam, kam uzticaties. Manā gadījumā tā bija māsa, kura palīdzēja saprast notiekošo, jo nekādu sāpju vēl nebija. 

Man ļoti lielu atbalstu sniedza ģimene – māsas, vecāki un, protams, vīrs, kurš visu dzemdību laiku bija ar mani. Nekad neaizmirsīšu to laimi pirmo reizi sajust bērnu sev uz krūtīm, tas ir neaprakstāmi. 
 

Man daudzi teica, lai neņemu vīru līdzi, bet, ticiet –  tas ir labākais atbalsts šajā nepavisam ne vieglajā posmā.

 

Atziņas pēc dzemdībām

Pēc dzemdībām ieteiktu pieņemt tuvinieku piedāvāto palīdzību. Nožēloju ka es atteicos no tās, jo tagad saprotu, ka būtu bijusi daudz mierīgāka un vairāk izbaudītu mazulītes ienākšanu ģimenē. 

Reklāma
Reklāma

 

Tieši bērniņš ir tas, kas izjūt mammas stresu, nemieru, tāpēc pie katras iespējas uzticiet mazo vecākiem vai tētim, jo – atpūtusies mamma nozīmē mieru ģimenē. 

 

Par konkursu

Piedalīties dzemdību stāstu konkursā "Kā es satikos ar savu bērniņu", lai iedvesmotu citus un, iespējams, laimētu arī kādu no balvām, ko sarūpējis "Bambo Nature".

 

Galvenās balvas ieguvējs saņems “Bambo Nature” produktus 130 eiro vērtībā, un vēl divi laimīgie iegūs 34 eiro vērtu dāvanu. 

 

 

Nosacījumi stāsta iesūtīšanai:

  • “Mammamuntetiem.lv” komanda tavu stāstu gaidīs līdz 17. decembrim (ieskaitot). Balvas ieguvējus paziņosim 20. decembrī!
  • Stāstu sūti uz e-pastu: redakcija@mammam.lv. 
  • Vēlams, lai stāsta garums nepārsniedz 6000 zīmes. Taču drīkst būt arī krietni īsāks!
  • Vērtīgi, ja stāstā iekļausi savas atziņas par bērniņa gaidīšanas laiku, dzemdībām vai pēcdzemdību periodu.
  • Būsim priecīgi, ja pievienosi arī kādu foto, jo vairākus stāstus publicēsim portālā “Mammamuntetiem.lv”. 

Saistītie raksti