8 idejas, kā ikdienā pārsteigt un iepriecināt mīļos un tuvos

Savulaik Imants Ziedonis ir sacījis, ka nav tādas lielas laimes, bet ir mazās laimītes, ko viens otram varam sniegt ikdienā – brīžos, kad to gaidām vismazāk, bet iepriecina visvairāk.

Mazie ikdienas prieciņi, kas ielīksmo

FOTO: Shutterstock.com

Mazie ikdienas prieciņi, kas ielīksmo

Savulaik Imants Ziedonis ir sacījis, ka nav tādas lielas laimes, bet ir mazās laimītes, ko viens otram varam sniegt ikdienā – brīžos, kad to gaidām vismazāk, bet iepriecina visvairāk. Un tā ir tiesa, ka lielo laimes sajūtu veido mazie ikdienas mirkļi, kurus radīt varam vien paši. Tādēļ iedvesmai piedāvājam astoņas idejas, kā ikdienā pārsteigt ne tikai mīļoto cilvēku, bet arī mammu, tēti, māsu, brālēnu un vecvecākus. 

 

1. Piezvani kādam, ko sen neesi saticis!

Ikdienā ar mīļajiem daudz komunicējam dažādās saziņas vietnēs, tādēļ zvans un tam sekojošā saruna būs liels iepriecinājums vecvecākiem, māsīcai vai onkulim, kurš dzīvo citā pilsētā. Ja tavs mīļotais vai mīļotā ir darba komandējumā, piezvani pirms miega, lai veltītu laiku nesteidzīgai sarunai par niekiem, nevis ikdienas darbiem. 

 

2. Pārsteiguma talka pie omītes un opīša!

Omīte un opītis joprojām dzīvo savā glītajā lauku mājiņā, kam apkārt ir ar mīlestību iekoptais dārzs un puķu dobes? Taču esat pamanījuši, ka tikt galā ar lielajiem darbiem viņiem paliek grūtāk un grūtāk? Lieliska doma ir apziņot tuvākus un tālākus radus, lai “neplānoti” vecvecākus apciemotu ar mērķi izdarīt kādus lielākus saimniecības darbus, piemēram, saskaldīt malku, sagrābt pērnās lapas vai salabot žogu. Dienas noslēgumā varat sarīkot zupas vārīšanu uz ugunskura un atmiņu stāstu stāstīšanu. 

 

3. Uzraksti ar roku pateicības vēstuli!

Ar roku rakstītu vēstuļu sūtīšana pamazām ir kļuvusi par neparastu un eksotisku nodarbi. Vieglāk taču ir nosūtīt e-pastu vai īsziņu. Taču vēstule, kas rakstīta uz smalka papīra un ievietota greznā aploksnē, sagādās lielu prieku un pārsteigumu tās saņēmējam. Vēstulē var pateikties vecākiem par silto uzņemšanu nedēļas nogalē, brālim par palīdzēšanu, draudzenei – par kopā būšanu un atbalstu, kad vien tas ir nepieciešams. Vēstules papīra formātā bieži vien kļūst par piemiņas lietu, kas iegulst īpašajā labo atmiņu kastītē. 

 

4. Piesakies pieskatīt radu bērnu!

Mēdz gadīties, ka tieši mazu bērnu vecāki ieslīgst visdziļākajā rutīnā – mazuļi prasa ļoti daudz uzmanību un rūpju. Kā iepriecināt mazā bērna mammu un tēti? Piedāvā pieskatīt mazo ķiparu, kamēr vecāki dodas atpūsties ārpus mājas. Lai mazuļa vecāki atvilktu elpu un saskatītu ikdienā košākas krāsas, dažkārt nevajag daudz – pāris stundas, baudot teātra izrādi, brīdis kafejnīcā vai neliela pastaiga divatā. 

Reklāma
Reklāma

 

5. Ģimenes puzle jautram vakaram

Kā vienu no vakara nodarbēm kopā ar bērniem esat iemīļojuši likt puzles? Sagādā bērniem pārsteigumu – izvēlies kādu skaistu, saulainu un prieka pilnu ģimenes kopbildi, ko izmantot par pamatu puzles veidošanai. Tos dažādos izmēros un dažādu gabaliņu skaitu var pasūtīt foto kompānijās. Interesanti, ka ir pieejamas arī dažādas lietotnes, kas piedāvā pužļu likšanas iespējas, piemēram, Jigsaw Puzzle. Varat rīkot sacensības, kurš izvēlēto attēlu saliek ātrāk. Tāpat varat augšupielādēt kādu savu bildi, kuru programma pārveidos puzles formātā. 

 

6. Uzzīmē smaidīgas sejiņas!

Ja no rīta esi pirmais, kurš dodas ārā no mājas, sagādā priecīgu pārsteigumu pārējiem ģimenes locekļiem, lai viņu rīts sāktos ar smaidu sejā. Ko vari darīt? Piemēram, apzīmēt banānus un apelsīnus ar smaidīgām sejiņām vai jautriem uzrakstiem. Jautrs teksts “Apēd mani!” noteikti motivēs apēst brokastīs kādu augli. 

 

7. Pārsteiguma brauciens uz tuvējo skatu torni

Dažkārt liekas, ka tuvējā apkārtnē viss ir redzēts un iepazīts. Taču bieži vien izrādās, ka mūsu acīm palikušas nepamanītas interesantas vietas un apskates objekti. Izmantojot viedtelefonā lietotni Dodies.lv, izvēlies tuvāko skatu torni, ķer mīļoto aiz rokas un dodieties paelpot svaigu gaisu! Pat, ja šajā skatu tornī jau esat bijuši, katrs gadalaiks un katra diena piedāvā kaut ko jaunu un neredzētu!

 

8. Uzaicini mīļoto uz romantisku deju!

Vakarā, kad bērni devušies pie miera, ir laiks brīdim divatā. Varat veltīt laiku nesteidzīgām sarunām.  Taču vari pārsteigt mīļoto, uzlūdzot uz romantisku deju. Izmantojot lietotni Spotify, izraugies jums abiem tuvu un mīļu dziesmu, kuras pavadībā sadoties rokās, piekļauties otram un izbaudīt šo īpašo brīdi, kad pasaule pieder tikai jums diviem. 

Saistītie raksti