Aizkustinošākais vēlējums Valentīna dienā. Rīdzinieka pārdomas dažas dienas pēc mīļotās nāves

 
Ar pavisam citādām atziņām, izjūtām un pārdomām nekā vairumam no mums šogad Valentīndiena paiet rīdziniekam Aleksejam Stetjuham (29), kura mīļotā sieva un dēliņa mamma Anastasija pirms dažām dienām, 8. februāra rītā, aizvēra acis uz mūžīgiem laikiem.
Anastasija un Aleksejs savā kāzu dienā 2010. gada vasarā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Anastasija un Aleksejs savā kāzu dienā 2010. gada vasarā.

 

Pirmā Baltijas kanāla žurnālists Aleksejs Stetjuha pie laulātās draudzenes gultas slimnīcā pavadīja beidzamās piecas viņas dzīves diennaktis, stāstot visu, ko nevēlas atstāt nepateiktu, atgādinot, cik ļoti viņu mīl, un lūdzot piedošanu par visu. Jau tad gan Aleksejs, gan Anastasija zināja, ka laika vairs nav daudz. Smagā slimība jauno sievieti veda pretim mūžībai ar katru stundu, lai arī viņa cīnījās līdz beidzamajam elpas vilcienam, alkdama dzīvot - būt kopā ar mīļoto vīru un nepalaist garām ne mirkli, skatoties, kā aug nepilnus trīs gadus vecais dēliņš. Aleksejs un Anastasija bija līdzās viens otram, līdz jaunās sievietes dzīvība izdzisa. 

 

Apritējušas sešas dienas, kopš Alekseja mīļotais cilvēks ir debesīs – tieši tā kremēšanas dienā, no rīta pamostoties, par māmiņu teicis Alekseja un Anastasijas dēliņš, kurš patlaban ir divus gadus un astoņus mēnešus vecs. 

Vīrietis arvien neizsakāmi skumst pēc zaudētās mīlestības, ko viņam atņēma ļaunā slimība. Tomēr Aleksejs sevis žēlošanā neslīgst, jo cenšas būt stiprs dēliņa dēļ. Puika viņam ir lielākais un tagad arī vienīgais dārgums. 

 

Pagājušogad Valentīna dienā, kas pasaulē tiek dēvēti par Visu mīlētāju svētkiem, Aleksejs un Anastasija bija kopā Izraēlā, kur bija paredzēts veikt izmeklējumus. Vēl ticot, ka izdosies uzveikt slimību.

 

Pagājušogad Valentīna dienā, kas pasaulē tiek dēvēti par Visu mīlētāju svētkiem, Aleksejs un Anastasija bija kopā Izraēlā, kur bija paredzēts veikt izmeklējumus. Vēl ticot, ka izdosies uzveikt slimību un nenojaušot to, ka vairs nav palicis daudz laika, līdz būs jāatvadās uz visiem laikiem, laulātie no visas sirds izbaudīja tos mirkļus, kas viņiem atvēlēti kopābūšanai. 

Pēc mīļotās sievas nāves žurnālists ikvienam cilvēkam vēl būt modram un nepieļaut pazaudēt laiku... 

 

Lūk, Alekseja atziņas šodien, 2014. gada Mīlētāju svētkos. Viņš laipni piekrita arī ar Kasjauns.lv lasītājiem dalīties savās pārdomās: 

„Šodien gribu dalīties domās, kuras praktiski vienmēr apjaušam par vēlu. Tā ir ļoti banāla patiesība, kura ir dzirdēta desmitiem reižu, bet kuru sapratu tikai tagad. Šodien ir ļoti piemērots laiks, lai par to runātu. Ja kaut viens cilvēks to uztvers nevis kā kārtējo banalitāti un vajadzīgajā mirklī atcerēsies, tad tas nav bijis velti. 

Nezaudējiet laiku! Nekad, nekādos apstākļos nezaudējiet laiku. 

Ja esat sastapis cilvēku un sapratis, ka tas ir jūsu – tveriet viņu, iekrampējieties viņā un neatlaidiet. 

Reklāma
Reklāma

Ja saprotat, ka šis cilvēks nav jūsu, tad atlaidiet viņu un bēdziet. 

Spļaujiet visam un visiem virsū. Esiet egoists šajā jautājumā. 

Būt egoistam, saprotams, nenozīmē būt kretīnam, bet atcerieties, ka nevienu piespiedu kārtā nevar padarīt laimīgu. Un, ja liktenis jums pēkšņi lēmis būt kopā ne ar Savu cilvēku un šajā laikā esat sastapis Savu cilvēku, un esat pārliecināts, ka tas ir Jūsu – ejiet pie viņa. 

Savu cilvēku jums neizdosies palaist garām, bet pazaudēt viņu ir viegli. 

audzējs

Otrs moments – ģimenes strīdi. 

No katra strīda ir tikai divas izejas: šķiršanās un samierināšanās. Tikai divas, saprotiet! Nav izejas „pasēdēt, padusmoties” vai „nedēļu nesarunāties”. 

Kad esat sastrīdējušies, pajautājiet sev: „Vai esmu gatavs šķirties ar šo cilvēku tā dēļ, ko esmu izdarījis?” Ja atbilde ir negatīva, tad ejiet un salabstiet. Uzreiz! Nevajag nevienu pārmācīt un sodīt. 

Jūs pazaudēsiet laiku. Zaudētas  stundas un dienas jūs vēlāk ļoti, ļoti nožēlosiet.. 

Pats svarīgākais – biežāk sakiet, ka mīlat viens otru! Tas nevar būt par daudz. Nesakiet to vienkārši tāpat, bet katru reizi, kad to gribas pateikt, sakiet. 

Sveicu visus Mīlētāju svētkos!” 

Valentīna diena

 

Avots: www.kasjauns.lv