Cilvēka 35 un 36 gadu krīze

„Krīze - tas ir laiks, kad jāpieņem lēmumi. Dzīvē ir laiks, kad varam vienkārši dzīvot, bet ir laiki, kad noteikti jāpieņem lēmumi. Ja bērnība tos lielā mērā pieņem mūsu vecāki, tad pieaugot pilnīgi visi lēmumi ir mūsu ziņā,” par cilvēka vecuma krīzēm stāsta astrologs Andris Račs. 

Kāda izskatīsies tava 35 gadu vecuma krīze? Pamēģini atcerēties, kā juties 7 gadu vecumā, un šo to varēsi paredzēt...

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Kāda izskatīsies tava 35 gadu vecuma krīze? Pamēģini atcerēties, kā juties 7 gadu vecumā, un šo to varēsi paredzēt...

 

Astrologi, protams, ņem vēra to, cik kuram sākotnēji ir piešķirta brīvība un cik liela pienākumu nasta. Proporcijas mēdz būt ļoti dažādas. Ir pilnīgi skaidrs, ka tas ir tikai un vienīgi katra iepriekšējo dzīvju nopelns.

Interesanti, ka ir pieņemts uzskatīt – cilvēks bērnībā piedzīvoto vēlāk atspoguļo savā pieaugušo dzīvē. Tā bez šaubām ir patiesība, taču ne pilnīga. Mēs jau no paša dzīves sākuma atspoguļojam sevi savā dzīvē! Mēs piedzimstam vecākiem, kurus esam karmiski pelnījuši un garīgi pēc tiem ilgojušies jau Debesīs. Mēs visu laiku iedzīvinām sevī dzīvi. Dzīvi, kuras programma ir instalēta mūsu prata matricā. Mums ir dota arī brīvā griba, lai mēs ar tās palīdzību spētu pieņemt lēmumus un caur to mainītos un mainītu savu nākotni, nākošās dzīves. 

 

Izmaini attieksmi pret savu pagātni

Pagātni nevar izmanīt, bet var izmanīt savu attieksmi pret pagātni, caur to topot no tās brīvi. Ja karmiskie parādi ir lieli, tad, protams, var nepietikt pat ar vienu dzīvi, lai tie tiktu atstrādāti. Ezoteriskas zināšanas ļauj uz šo faktu paskatīties mierīgi un bez liekām dusmām, satraukuma vai bailēm. Viss ir (astro)loģiski. Ja mēs skatāmies no Veseluma (kosmosa/zvaigžņu) viedokļa, tad viss, kas ar mums notiek, tikai un vienīgi ir loģiski. Viss ir precīzi likumsakarīgi - cēloņi un sekas atspoguļojas viens otrā.

 

Krīzes piedzīvo ikviens

Laiku palaikam - precīzi pēc individuālā zvaigžņu saraksta - katrs no mums piedzīvo pārejas posmus - krīzes. Viena liela daļa no šīm krīzēm ir saistīta ar ciklisku attīstības apli, vai gribētos cerēt - spirāli. Visas krīzes, kuras piedzīvojam, nav cikliskas! Jāņem vēra, ka katrs indivīds var piedzīvot ļoti unikālas, neparastas krīzes vai pacēluma periodus. Vēdiskajā astroloģijā uzskata, ka mēs vispār esam iestellēti dzīvot pa periodiem. Šoreiz neizvērsīsim debates vai atslēga, ar kuru šis periodu noslēpums tiek atklāts, ir īstā, taču ir pilnīgi skaidrs, ka šādi periodi pastāv un ir arī individuāli. Tie praktiski nav aprakstāmi, jo ir izteikti individuāli un unikāli. Apgūstot astroloģiju, cilvēks spēj iztulkot un prognozēt arī tos, taču šoreiz stāsts ir par tiem periodiem mūsu visu dzīvēs, kas ir kopīgi visiem. 

Visiem mums ap septiņiem gadiem ir jāiet skolā, visiem iestājas pusaudžu vecums, visiem iestājas pilngadība, visiem iestājas pensijas vecums (ceru, ka valsts politikas kontekstā to neuztversiet kā melno humoru) u.t.t.

Pagātni nevar izmanīt, bet var izmanīt savu attieksmi pret pagātni, caur to topot no tās brīvi. Ja karmiskie parādi ir lieli, tad, protams, var nepietikt pat ar vienu dzīvi, lai tie tiktu atstrādāti.

Iepriekšminētie piemēri atbilst stingriem mūsu cikliskās attīstības likumiem. Ielūkosimies vienkāršākajos no tiem. 

Galvenos strukturējošo ritmu mūsu dzīvē nosaka divas planētas - Jupiters un Saturns.

Jupitera funkcija ir augšanas nodrošināšana. Savukārt Saturna funkcija ir robežu nodrošināšana. Respektīvi - pateicoties Jupitera siltajai un mitrajai dabai, mēs augam, bet, pateicoties Saturna aukstajai un sausajai dabai, mēs spējam sevi saturēt kopā un apstāties augšanā tad, kad tas ir nepieciešams. Interesanti, ka mēs fiziski pārstājam augt tieši tajā laikā - pēc divdesmit gadu vecuma, kad sevi sāk pieteikt Saturns. 

Ir ļoti cilvēciski saukt Jupiteru par labu, jo viņš mums kaut ko dod un nodrošina pieaugumu. Savukārt mazāk būs cilvēku, kuri sauc Saturnu par labu, jo viņš prasa un apstādina, liek sakārtot un optimizēt...

 

Tautas valoda visu ļoti labi pasaka. Labi dzīvot - trekni dzīvot (Jupiters). Kauli un āda (Saturns)- slikti dzīvot. Sakāmvārdu rindu varētu turpināt, taču jau tagad ir skaidrs, ka, ja mēs visu laiku tikai pieaugtu, tad mēs kļūtu ļoooti lieli un resni un bezformīgi. Tādēļ Saturns, protams, ir tikpat labs, cik Jupiters, tikai mums nav tik patīkami to atzīt.

Mēs to varam attiecināt arī uz Laiku. Laiks ir Saturna pārraudzībā. Zemes dzīve ir laicīga. Populāri izsakoties, Saturns (Krons) pārvalda Zemes dzīvi, Jupiters (Zevs) - Debesu dzīvi*. 

 

Dažas reizes dzīvē abu planētu cikli pārklājas un tad iestājas interesantākie, intensīvākie dzīves periodi. Jupitera cikls ir aptuveni 12 gadi. Savukārt Saturna cikls ir 29,5 gadi. Uz šo divu planētu mijiedarbību balstās visa senā astroloģija, ieskaitot mums tik pazīstamo austrumu astroloģijas 60 gadu ciklu, kurā ietilpst 5x12 Jupitera cikls un 2x29,5 Saturna cikls. 

Cikla ietvaros ir pārejas posmi – ceturtdaļas (labi pazīstamas visiem, piemēram, no Mēness cikla fāzu maiņām). Ap 36.dzīves gadu šie divi cikli satiekas.

 

35 gadu vecumā mēs atkal esam savā attīstības spirālē punktā, kurā bijām septiņu gadu vecumā. Tajā laika mums pirmo reizi pa īstam bija jāsaskaras ar atbildību. Uz skolu nevis VAR iet, bet uz skolu ir JĀiet. Izkrīt piena zobi, jāvelk forma. 

Ko katram atsevišķam indivīdam var atnest 35/36 gadu Jupiteriski- Saturniskais pārejas vecums? Atbilde, dabiski, katram ir sava. 

 

Ja jums šis vecums tikai tuvojas, tad daudz ko par gaidāmajiem izaicinājumiem (Saturns) varat nojaust pēc tā, kādus notikumus, un kas ir vēl svarīgāk, kādus secinājumus piedzīvojāt apmēram 7 gadu vecumā:

Vai šis vecums jums bija traumatisks? 

Vai gribējās iet skolā? 

Vai patika iet skolā?

Vai patika, ka skolā ir atzīmes?

Vai jums bija labas atzīmes?

Vai izjutāt lepnumu par to, ka esat jau liels?

Vai vecāki izturējās pret jums stingri/iejūtīgi?

Reklāma
Reklāma

Vai vecāki(īpaši tēvs) šajā laikā bija ar jums?

Vai jūs bijāt vesels?

Vai jūs pats pildījāt mājas darbus?

Vai jūs patstāvīgi viens gājāt uz skolu?

Vai vecākiem sagādāja lielas rūpes jūs nogādāt skolā un atpakaļ?

Vai jums teica, ka esat palicis nopietnāks?

Vai jums bija viegli izturēt slodzi skolā?

Vai jums bija jāapmeklē vairāki pulciņi?

Kā jūs tikāt galā ar papildus slodzi?

Vai jums bija papildus pienākumi (pieskatīt mazākos bērnus u.t.t.)?

Vai bijāt nelaimīgs?

 

Savukārt atbildes uz nākamajiem Jupitera jautājumiem par to, ko piedzīvojāt apmēram 12 vai 24 gadu vecumā ļaus labāk prognozēt vai apjaust savu iekšējo garīgo un sociālo potenciālu.

Vai devāties ārzemju ceļojumā?

Vai jums bija panākumi mācībās?

Vai vinnējat loterijā?

Vai veiksmīgi piedalījāties kādā konkursā?

Vai saņēmāt kādu jums vērtīgu dāvanu?

Vai piedalījāties kādā vasaras nometnē?

Vai jums bija lieli sapņi un cerības?

Vai notika veiksmīga sagadīšanās?

Vai piedzīvojāt kādu brīnumu?

Vai pieauga pārliecība par sevi, optimisms?

Vai patikāt sev?

Vai kļuvāt par līderi?

Vai ieinteresējāties par kādām garīgām mācībām?

Vai kristījāties/ iniciējāties?

Vai kļuvāt lepns?

Vai sākāt pamācīt vecākus un skolotājus?

Vai bijāt laimīgs?

 

Jums nepieciešams kārtīgi izanalizēt lietu patieso stāvokli šajos vecuma posmos, jo cilvēka dabā ir traumatiskos notikumus (Saturns) pārklāt ar aizmirstības slāni un laimīgos notikumus (Jupiters) jaunībā nenovērtēt.

Veselīgākajā gadījumā jūs piedzīvotās grūtības esat apzinīgi pārvarējis un spēsiet to arī 35/36 gadu vecumā. Laimīgs stāvoklis 12 un 24 gadu vecumā sola Jums to pašu 35/36 gadu vecumā!

 

Piezīme: Lai noteiktu, vai vispirms iestāsies Jupitera vai Saturna notikumi, jāvēršas pie astrologa. Parasti šajā vecuma posmā šie notikumi pārklājas. Statistiski biežāk vispirms tiek piedzīvots Saturna pārbaudījums un pēc tam Jupitera uzplaukums ar dažu mēnešu intervālu. Taču, piemēram, tagad, kad šo posmu piedzīvo 1975 gadā dzimušie, notiek otrādi.

 

Autors: astrologs Andris Račs, www.astrologos.lv