Kā uzšūt bērnam lelli no dabīgiem materiāliem

„Mūsdienās bērnus grūti pārsteigt bērnus ar kaut ko īpašu — rotaļlietas un lelles ir tik dažādas! Bet manis pašas šūdinātās lelles nu ir lieta, kas  manus bērnus tiešām iepriecina, jo viņi var piedalīties tapšanas procesā,” mamma Kristīna stāsta, kā paša rokām ikviens var uzšūt skaistas lelles.

Mamma Kristīna lelles savām meitām šuj pati. Iemācies arī tu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mamma Kristīna lelles savām meitām šuj pati. Iemācies arī tu!

„Kopīgi izdomājam, kā lellīti sauks, kādā krāsā būs viņas mati, kas lellītei būs mugurā. Manai meitiņai ir astma, tādēļ izmantojam tikai dabīgus materiālus -lellītes top no kokvilnas zeķēm un pildījumam izmantojam vilnu, matiem vilnas dziju, leļļu kurpītes gatavojam no papīra. Katra lellīte izdodas savādāka, nekā iepriekšējās, bet ļoti mīļa, jo tajā mēs ieliekam daļu no savas dvēseles un labas domas. Kad gatavojam lelles radiem vai draugiem, tad meita beigās vienmēr nopūšas un jautā — varbūt atstāsim sev? Nav jābūt šuvējam vai māksliniekam, lai tādu pagatavotu, vajag tikai nedaudz pacietības.

Nepieciešamie materiāli:

Zeķu pāris, vilna — pildījumam, piešujamas actiņas, sarkans mulinē diegs — mutei, dzija — matiem, auduma atgriezumi — lellītes apģērbam, stingrs diegs — nosiešanai.

 


1.Nogriežam zeķes locījuma vietā pie papēdīša.


2.Nošujam zeķei malas, kā rādīts fotogrāfijā. Vietā, kur lellei paredzēts deguns, apšuj aplīti un savelk.


3. No zeķu stulmiņiem izgriežam rokas un kājas, un sašujam.


4. Ar vilnu piepildām galvu (arī deguntiņa vietu) un vēderu.


5 Aizšujam galu ciet. Ar stingro diegu savelkam kaklu. Izveidojam degunu un sejas vaibstus, pārvelkam otru zeķes pēdu pāri, aizšujam galu ciet un atkal nosienam kaklu.

Reklāma
Reklāma


6 Piepildām rokas un kājas un piešujam pie ķermeņa. Acis un muti šujam caur pakausi.


7. Rūķītim matus šujam uzreiz klāt pie galvas, bet lellēm ar gariem matiem sākumā uztamborēju aplīti, ko piešuju pie galvas un tad šajā aplītī sienu iekšā matus (diezgan laikietilpīgs process).


8. Ķeramies klāt drēbēm. Izmantoju samta trikotāžu — drēbes, kas manām meitenēm ir kļuvušas par mazu.

Tāds ir gala rezultāts! Mazajai māsai prieks par rūķiem, bet lielā lelle Ziemassvētkos aizceļoja uz Vāciju iepriecināt kādu citu mazu meiteni.

Autore: Kristīna Ansberga, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma