Cik demogrāfiski aktīva ir mūsu valdība? 13 ministriem - 25 bērni

Pēdējā laikā daudz tiek runāts par to, kā uzlabot demogrāfisko situāciju Latvijā. Portāls mammamuntetiem.lv apkopo, cik aktīva bērnu radīšanā ir mūsu valdība. Ministru prezidenta un 13 ministru "bērnu bilance" kopā ir 25 "atvases". Nemaz nav slikti, vai ne?

Latvijas pašreizējās valdības demogrāfiskie rādītāji - kopā 25 bērni. Fotogrāfijā nav redzams J.Bordāns un A.Matīss. Valdības sastāvs ir nedaudz pamainījies. Foto no Ministru kabineta mājas lapas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas pašreizējās valdības demogrāfiskie rādītāji - kopā 25 bērni. Fotogrāfijā nav redzams J.Bordāns un A.Matīss. Valdības sastāvs ir nedaudz pamainījies. Foto no Ministru kabineta mājas lapas.

Tiesa, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un finanšu ministram Andrim Vilkam - bērnu nav, taču daži citi gan ir "piepildījuši" demogrāfu sapni - trīs bērni ģimenē. Tas arī ir lielākais bērnu skaits, kādu atļāvušies atsevišķi ministri. No 25 valdības vīru ģimenēs augošajiem bērniem 10 ir meitenes (jaunietes), bet pārējie puikas.

3 bērni aug 5 ministru ģimenēs

Trīs bērni ģimenē ir aizsardzības ministram Artim Pabrikam (2 meitas un 1 puika), labklājības ministrei Ilzei Viņķelei - 3 dēli, tieslietu ministram Jānim Bordānam - arī 3 dēli, izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim - 2 meitas un 1 dēls, kā arī nesen satiksmes ministra krēslā ieceltajam Anrijam Matīsam - 2 dēli un viena meita.

4 ministriem ir pa 2 bērniem

Divi dēli aug ekonomikas ministra Daniela Pavļuta ģimenē, meita un dēls - iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ģimenē, dvīņu meitenītes audzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, bet zemkopības ministre Laimdota Straujuma ir izaudzinājusi divus dēlus.

Viena "atvase" ir 2 ministrēm 

Reklāma
Reklāma

Katrai pa vienai meitai ir kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei - Grendei un veselības ministrei Ingrīdai Circenei.

Lielākoties ministri bērniem izvēlējušies latviskus vārdus 

Sargājot konkrētu ministru bērnu identitāti, neminēsim, kā sauc katra valdības locekļa bērnu, taču apkopojām, kādus personvārdus ministru ģimenes izvēlējušies savām "atvasēm". 

Ministru meitām doti vārdi Alvīne - Dārta, Agnese, Dita, Marta, Maija, Laura, Sofija - Elizabete, Henriete, Šarlote un Patrīcija - Anna.

Savukārt ministru dēli nosaukti šādos vārdos: Atis, Ģirts, Krišjānis - Artūrs, Ernests, Kristaps - Mihaels, Toms, Oskars, Emīls (2), Juris, Jēkabs, Antis - Antons, Edvards, Leonards un Hauke - Namejs.