Kā atmodināt Saulcerīti

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs aicina skolas, bibliotēkas un jaunos lasītājus visā Latvijā piedalīties projekta "Grāmatas iet uz bibliotēku" domrakstu konkursā - "Kā atmodināt Saulcerīti?". Tā mērķis ir rosināt bērnu rakstīšanas un lasīšanas prasmi, kā arī interesi par bibliotēkām un to pakalpojumiem.

Konkursā cer radīt jaunu leģendu par Saulcerīti un Antiņu. Foto no www.kasjauns.lv arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursā cer radīt jaunu leģendu par Saulcerīti un Antiņu. Foto no www.kasjauns.lv arhīva.


Labāko darbu autori iegūs iespēju piedalīties bērnu karnevālā "Gribu iet uz bibliotēku!" Gaismas pilī un tā gājienā no Rātslaukuma uz jauno LNB ēku šī gada 8.septembrī, demonstrējot pašu izveidoto tērpu - "Manas mīļākās grāmatas varonis".

Bibliotēkām, kas jau darbojas nacionālajā lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu un jauniešu žūrija" un kurās izveidojušās aktīvas jauno lasītāju un viņu vecāku grupas, šī ir pozitīva un atraktīva iespēja jauniem kopīgiem uzdevumiem un pasākumiem. Piedalīties konkursā tiek aicināti arī bērni, kuri līdz šim nav darbojušies žūrijā, lai gan viņiem šogad jāapņemas iesaistīties programmā "Bērnu un jauniešu žūrija".

Konkursa mērķis: personiski uzrunājot un iesaistot jaunos lasītājus radošā darbībā, dot iespēju piedalīties Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas svētku programmas pasākumā; radīt plašāku publicitāti jaunajai Nacionālās bibliotēkas ēkai; bērnu literatūrai; lasošajiem bērniem un lasīšanai kā ģimenes vērtībai; kopīgi atspēkot aizspriedumu, ka "bērni mūsdienās vairs nelasa".

Konkursa uzdevums: radošais domraksts "Kā atmodināt Saulcerīti?"
Bērni tiek aicināti radīt jaunu leģendu par Stikla kalnu, Gaismas pili, Saulcerīti, Antiņu, viņa brāļiem un citiem Raiņa lugas "Zelta zirgs" tēliem.

Domraksta apjoms: aptuveni 500 vārdu.

Balvas: iespēja piedalīties karnevāla gājienā "Gribu iet uz bibliotēku!" Rīgā, 2014.gada 8.septembrī, Starptautiskajā rakstpratības dienā, piedalīties svētkos, klausīties koncertu, saņemt pārsteiguma balvas, ieraudzīt savu domrakstu kopīgā grāmatā, kas kalpos kā jauna LNB leģenda.

Konkursa nolikums pieejams LNB mājaslapā www.lnb.lv, sadaļā "Aktualitātes".

Reklāma
Reklāma